Kodin viilentäminen kesähelteillä – Raikkautta ilman ilmastointilaitetta

Kesä ja helteet ovat ihania, mutta kuumat asunnot eivät. Ilmastointilaite on monelle pelastus, mutta entä jos sitä ei ole? Ei hätää! Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkkimme kodin viilentämiseen ilman ilmastointilaitetta. Näillä konsteilla nautit kesästä viileässä kodissa.

1. Pimennä ja sulje

Auringonpaiste lämmittää asuntoa tehokkaasti. Pidä ikkunat, verhot ja kaihtimet suljettuina päivän kuumimpina tunteina. Erityisesti etelään päin olevat ikkunat kannattaa suojata. Illalla ja yöllä voit avata ikkunat tuuletusta varten.

2. Tuuleta viileään aikaan

Paras aika tuulettaa on aamuvarhaisella tai myöhään illalla, kun ulkoilma on viileämpää. Avaa vastakkaiset ikkunat ristituuletuksen aikaansaamiseksi. Tämä auttaa poistamaan lämmintä ilmaa ja tuo sisälle raikasta ilmaa.

3. Käytä tuuletinta oikein

Tuuletin ei jäähdytä ilmaa, mutta se saa ilman liikkumaan ja ihon tuntumaan viileämmältä. Sijoita tuuletin ikkunan eteen puhaltamaan lämmintä ilmaa ulos. Voit myös laittaa tuulettimen eteen kulhollisen jäitä tai kylmää vettä viilentämään ilmavirtaa entisestään. Myös ilmastointilaite voi olla yksi hyvä vaihtoehto kodin viilentämiselle.

4. Viilennä kehoasi

Kylmä suihku, viileä jalkakylpy tai märkä pyyhe niskassa auttavat kehoasi jäähtymään. Myös kylmät juomat ja jäätelö ovat mukava tapa viilentyä.

5. Vähennä lämmönlähteitä

Sammuta turhat sähkölaitteet ja valot, sillä ne tuottavat lämpöä. Myös ruoanlaitto kannattaa minimoida tai tehdä ulkona grillissä.

6. Hyödynnä kasveja

Kasvit haihduttavat vettä ja viilentävät ilmaa. Sijoita huonekasveja ympäri asuntoa ja sumuta niitä vedellä. Erityisesti suurilehtiset kasvit, kuten peikonlehti ja kentiapalmu, ovat tehokkaita ilmankostuttajia.

7. Valitse oikeat materiaalit

Luonnonmateriaalit, kuten puuvilla ja pellava, hengittävät ja tuntuvat viileämmiltä kuin synteettiset materiaalit. Vaihda vuodevaatteet ja vaatteet kevyempiin ja väljempiin.

8. Kokeile viilentävää patjaa tai tyynyä

Markkinoilla on erilaisia viilentäviä patjoja ja tyynyjä, jotka sisältävät geeliä tai muita viilentäviä materiaaleja. Ne voivat tuoda helpotusta kuumiin öihin.

9. Tee itse viilentävä suihke

Sekoita suihkepulloon vettä ja muutama tippa eteeristä öljyä, kuten piparminttua tai eukalyptusta. Sumuta suihketta iholle tai vuodevaatteisiin viilentävän vaikutuksen saamiseksi.

10. Nauti kesästä!

Vaikka kuumuus voi olla välillä tukalaa, muista nauttia kesästä! Vietä aikaa varjossa, pulahda uimaan tai nauti kylmästä juomasta terassilla.

Tämän artikkelin avulla voit nauttia viileämmästä kodista ilman ilmastointilaitetta. Kokeile näitä vinkkejä ja löydä itsellesi parhaiten sopivat keinot selviytyä kesähelteistä.

Vastaa