Hyppää pääsisältöön

Amazon Echo Dot 3 (Alexa 3rd Generation)

Amazon Echo Dot 3rd Generation

Amazon Echo Dot 3 - Uusi Alexa saapui Suomeen

Tuossa huomasin, että kolmannen sukupolven eli virallisesti kutsuttuna Amazon Echo 3rd Generation Dot -malli on tullut myyntiin jo Suomalaisiin verkkokauppoihinkin. Uuden sukupolven version myötä Alexaa ei tarvitse tilata siis enään Saksasta (mutta sen voi myös toki). Amazon Echo tilaus onnistuu myös useista Suomalaisista verkkokaupoista.

 

Osta Amazon Echo Dot 3

 

Amazon Echo - mallit ja eri sukupolvet

Amazon Echon "Dot" -versio tarkoittaa tuota hieman karvalakkiversiota "oikeasta Amazon Echon versiosta". Allekirjoittaneella on yksi tavallinen (toisen sukupolven) Amazon Echo, sekä kaksi myöskin toisen sukupolven Echo Dot -mallia. Dotit ovat omalla asunnolla laajentamassa Alexan kuuluvuutta muissa huoneissa sekä tuomalla Alexan ominaisuudet lähemmäksi - lähes joka huoneeseen. Esim. herätys on kätevä kuulua makkarin lisäksi olkkarissa, sekä lastenhuoneessa.

Amazon Echo 2nd Generation Dot hinnat ja verkkokaupat

Amazon Echo 3rd Generation hinnat ja verkkokaupat

Älyvalot toimimaan puheentunnistuksella Amazon Echon avulla

Amazon Echoilla oikein rakennettu järjestelmä mahdollistaa mm. valojen ja muiden sähkölaitteiden ohjaamisen puheella - tästä jokin aika sitten kirjoittamani artikkeli löytyy seuraavan linkin takaa:

Älyvalot ja Amazon Echo - Näin älyvalot toimivat puheentunnistuksella.

Amazon Echo - Mikä on Dot -malli?

Loppupeleissä toisen sukupolven Amazon Echo ja Amazon Echo Dot eroavaisuus taisi jäädä hyvin pitkälti äänenlaatuun. Joka on sinänsä typerää, että 3,5 jakkipistokkeella tai Bluetoothin kautta Echo Dottiin saa kiinni ulkoisen - paremman - kaiuttimen helposti.

Kolmannen sukupolven Amazon Echo eroavaisuus vielä mysteeri

Itse en ole vielä Alexan kolmannen sukupolven versioihin niinkään tutustunut. Bongaus on kuitenkin nyt tehty, ja laitetaan jossakin kohti testiin. Sitä ennen toki pitää selvittää myös toimivuus toisen sukupolven sekä kolmannen sukupolven laitteiden välillä. Selvittämisen arvoista on myös onko ominaisuuksien laajentuminen vaihtamisen arvon vaivaista, sen tietää ehkä pidemmällä tähtäimellä. "Skillejä", eli ns. taitoja kun Alexaan on jo nyt enemmän kuin pysyy perässä. Kuten myös Amazon Echoa tukevia laitteita. Alexan kanssa toimivia älylaitteita pursuaa joka tuutista, varsinkin ulkomaalaisissa verkkokaupoissa.

Amazon Echo Dot 3 esittelyvideo:

Osta Amazon Echo Dot Gen 3

Kolmossukupolven Dottien valuessa hiljalleen Suomalaisiin verkkokauppoihin niiden hinnat vaihtelevat tätä kirjoittaessa 50€ - 80€ välillä. Esim. Saksassa (josta Amazon ei toimita tuotetta vielä Suomeen) tuon Amazon Echo Dot 3rd Generation härvelin hinta on vain n. 35€. Alla Suomalaisia Amazon Echoa myyviä verkkokauppoja.

Amazon Echo verkkokaupat

Alexaa myyviä verkkokauppoja Suomessa on useita, mutta alla linkkkejä joihinkin niistä.

Amazon Echo 2nd Generation Alexa verkkokaupat

Amazon Echo 2nd Gen Alexa @ Dustin (harmaa)

Amazon Echo 2nd Gen Alexa @ Dustin (valkoinen)

Amazon Echo 2nd Gen Alexa @ Proshop (harmaa)

Amazon Echo 2nd Gen Alexa @ Proshop (valkoinen)

Amazon Echo 2nd Gen Alexa @ Hintaopas

Amazon Echo 3rd Generation Dot Alexa verkkokaupat

Amazon Echo Dot 3 @ Dustin (harmaa)

Amazon Echo Dot 3 @ Dustin (valkoinen)

Amazon Echo Dot 3 @ Proshop (harmaa)

Amazon Echo Dot 3 @ Proshop (valkoinen)

Amazon Echo Dot 3 @ Proshop (musta)

Amazon Echo Dot 3 @ Hintaopas

Kun toisen sukupolven Amazon Echo saapui..

Lue myös fiilikset kun 2017 -vuoden lopussa itselle saapui Saksasta EU-virtalähteellä varustettu toisen sukupolven Amazon Echo. Se oli jännää ja koko härveli johti vielä jännempiin asioihin, aivan tosi jännän äärelle asti. :)