Philips Hue Sync

Philips Hue Sync - Älyvalot synkronoitumaan median tahtiin!

Philips on vihdoinkin pistänyt oman ohjelmansa Philips Hue älyvalojen synkronointiin tietokoneen median tahtiin saataville. Hue Sync softa synkronoi Philips Hue älyvalojen käyttäytymistä, eli laittaa 16,7 miljoonan RGB-värin joukosta tilanteeseen sopivaa väripalettia ja tunnelmaa, rytmin, ym. säädöt tietokoneen musiikin, elokuvien / videoiden, tai pelaamisen tahtiin haluamallasi "agressiivisuudella" (käytän nyt moista sanaa, mutta nopeus olisi varmaan oikeampi). Eli sitä mitä tässä on hieman odoteltu. Philips Hue Sync ohjelma on ladattavissa niin Windows kuin Mac -käyttöympäristöihin. Linuxille Philips Hue Syncista ei vielä ole tietoa, mutta ylipäätänsä tämä ohjelma Windowsille ja Maceille on suuri hyppy eteenpäin siinä mitä monet Philips Hue älyvalojen omistajat kaipasivat, pientä puuttuvaa osaa joka osaa järkevästi synkronoida valoja median tahtiin. Parasta tässä on vieläpä se, että Hue Sync on oikeasti toimiva, sulava, asiansa lähes täydellisesti ajava kevyt softa!

Ei todellakaan huono softa!

Hue Sync ei ole ohjelmana todellakaan huono - päinvastoin! Softaa tätä kirjoittaessani muutaman viikon käyttäneenä voin todeta, että se ei ole bugittanut tai kaatunut oikeastaan kertaakaan. Softan käyttö on sulavaa, ohjelma on kevyt mutta silti ominaisuuksista löytyy kaikki tarvittava - varsinkin kun ominaisuudet toimivat moitteetta kuten kuuluukin. Softan teossa ei näköjään ole todellakaan sählätty vaan tehty kerralla toimivaksi "julkaisukuntoon" josta sitä on varmasti parempi ja helpompi lähteä kehittämään eteenpäin. Ehkä tämän vuoksi kesti hetken aikaa että Philipsin älyvalot saatiin kunnolla pelittämään musan, videon, sekä pelien - eli siis median tahtiin. Aika näyttää mitä ominaisuuksia on mahdollisesti luvassa lisää, sillä ainahan tällaisia ohjelmia kehitetään eteenpäin nyt kun softa on kunnossa. Otettuani ohjelman käyttöön, ehti jo yksi uusi ominaisuus tässä muutaman viikon sisään tulla. Kyseessä on toiminto, jolla voi ottaa käyttöön videotoiston aikana myös halutessaan audiotehosteet valoihin mukaan - eli käytännössä käyttää esim. omassa tapauksessani videotoiston aikana tulevien valotehosteiden rinnalle myös audiotehosteet. Voin sanoa, että musavideot ovat sitten niin pirun hienoja tällä kombolla - vaikka omat valoni eivät ole "aseteltu" hifistelymäisesti esim. telkun takaata heijastamaan, vaan ovat ihan peruskäyttöisiä kodin Philips Hue väriälylamppuja, jotka ovat valaisemistarkoituksessa omilla paikoillaan. Niiden alkuperäinen tarkoitushan oli olla vain lisä Amazon Echoon, jotta pystyn puheentunnistuksella ohjaamaan / sytyttämään / sammuttamaan / säätelemään ko. älyvaloja. Nyt toki on menty pidemmälle Huen Appien myötä, eli voin näppärästi etäohjata kaikkia kotini valoja myös etänä - ollessani poissa kotoota. Ja kotona taas puheella. Olen tästä kirjoitellut artikkelia aikaisemmin, kannattaa tsekata sivujen Älykoti -osiota enemmän jos aihe kiinnostaa.

Mieli tekisi melkeimpä pistää ns. "marmorialustassa" olevat pari lamppua telkun taakse / vierelle ja tsekkailla millaista efektiä tuolla saisi aikaan. Hienoa varmasti kyllä, saatampa ehkä tässä testata. ;)

Videosynkkaukseen, audioon, sekä peleihin on Philips saanut älyvalojensa omistajille toden totta sulavan softan aikaiseksi, vaikka ottihan tuo aikansa. iLightShow:t, ym. pilipaliviritykset kännykältä jäävät täysin omaan romukomppaansa nyt Hue Syncin rinnalla. Käytännössä kaikki älyvaloja median tahtiin ohjata yrittäneet aikaisemmat softat joita olen testannut ovat kaikki olleet täysiä floppeja..

Neljän laitteen yhteistyötä

On sinänsä hauska miettiä kuinka kaikki tämä toimii. En ihmettele että ohjelman julkaisu otti aikansa, sillä miettikäämme mitkä laitteet synkkaavat yhtä aikaa keskenään, tai ainakin ovat "käytössä mukana".

1) Puhelin. Philipsin älyvalosoftassa asetellaan ns. "viihdealueita" joissa vedetään sormella käytössä olevat valot mahdollisimman tarkasti niihin kohtiin jossa ne huoneessa ovat. Hue Sync käyttää puhelimen edellä mainittuja "viihdealueita", jotka se imaisee tietoonsa ja näin pääsee käyttämään älyvaloja halutulla mediatavalla, eli edetkäämme.

2) Tietokone. Nyt Hue Sync tsekkailee audiota, videota, pelaamista, ja räiskyttelee tunnelmaa sen mukaan käyttäjän haluamalla tavalla ulos itse lampuista. Mutta ennen lamppuja välissä on tietysti muutakin.

3) Philips Hue silta. Tämä valkoinen pieni boksihan käytännössä on kaiken tämän pienehkö "keskusyksikkö", sillä se on yhteydessä puhelimeen, älyvaloihin, sekä saa vielä tietokoneelta lähiverkon kautta tiedon mihin tahtiin lähettää signaalia älyvaloille, jotka tulevatkin vielä seuraavana.

4) Älyvalot. Nämä saavat Wifi-signaalin avulla nopeaa reaaliaikaista tietoa siitä, miten käyttäytyä. Eli toisinsanoen millaista välkettä 16,7 miljoonan värin setistä vilauttaa ja mihin tahtiin milläkin nanosekunnilla. Lisäksi valot tekevät muutenkin vielä "yhteistyötä".

Neljä laitetta, mutta käyttäjä pistää päälle vain tietokoneen softasta synkkauksen ja homma alkaa futaamaan. Tietysti esityö Philips Huen softasta on tehtävä kuten mainittua, mutta silti on jännään ajatella että käyttäjä näkee audiovisuaalista kauneutta samaan aikaan kun tämä koko joukkue synkkaa keskenään langattomassa verkossa - aalloissa joita taas emme näe, mutta voisi kuvitella että aikamoista laaserammuntaa on näkymättömyydenkin puolella - tässä tapauksessa siis 2,4GHz / 5GHz langattomien verkkojen taajuuksilla käynnissä. :)

 

Videon ja Audion synkronointi yhdessä

Tätä artikkelia kirjoitellessani pari viikkoa sitten "draftina" ohjelmasta puuttui vielä ominaisuus videon sekä audion yhteistyöhön synkkaamisesta joka on nyt mahdollista artikkelia viimeistellessäni.

Uuden video + audio yhteisominaisuuden kanssa katselee todella mielellään varsinkin musiikkivideoita. Toisaalta homma pelittää ihan taustalla rauhallisenkin musiikin tahtiin, joten kyseessä ei ole pelkästään älyvalojen muuntaminen "diskoksi". Jos taas olet pelimiehiä, uskon vahvasti että tämä softa Philips Hue älyvaloille on varmasti hieno kokemus pelatessa - jos se on sinun juttusi!

Lataa Hue Sync

Voit ladata Hue Sync -ohjelman kätevästi uuden betatestauksessa olevan PeLjUu.Com BittiBlogin latausnurkan kautta tästä linkistä.

Mitä Philips Hue älyvalot maksavat ja mistä niitä saa?

Edullisimmin Philips Hue värilamppuja saanee tällä hetkellä CDON:ista:

Linkki 2-pack E27-kantaisiin (ns. normaalikantaisiin) Philips Hue värillisiin älyvaloihin

Linkki 2-pack E14-kantaisiin (eli ns. kynttiläkantaisiin) Philips Hue värillisiin älyvaloihin

Lisää älykotia!

Tsekkaa PeLjUu.Com BittiBlogin Älykoti -osio tästä ja ihmettele mitä ihmettä tapahtuu tämän linkin alta! ;)

Viimeksi muokattu: 13.6.2019


Peukuta jos tykkäsit!
Ylös
64