Philips Hue taustavalot
Postattu
18.05.2020

Pitkään aikaan ei ole tullut juttua oikein heiteltyä tänne. Onko siksi että aikaa on paljon ja tekemistä vähän vai kuinkapäin?

Jokatapauksessa, allekirjoittanuthan on aiemmin kikkaillut noiden älykotivarusteiden, kuten myös älyvalojen kanssa. Nyt lähdin hieman päivittämään olohuonettani. Yksi osuus tästä oli uuden TV-tason tuleminen vangitsevilla taustavaloilla leffan / musavideon / muuten vain musiikin tahtiin. Valaistus on toteutettu siis kokonaan Philips Huen tuotteilla sekä applikaatiolla.

Philips Hue taustavalodemo

Modailuja / miksauksia mahtavista yhdistelmistä hienon TV-taustavalaistuksen laittoon löytyy. Tässä vain yksi demonstraatio ns. "video" -modella mutta äänet huomioonottaen. Joihinkin videoihin sopii, joihinkin ei. Leffat ovat huikeaa nautintoa myöskin tuosta. Käyttämättömänä aikana tuon saa muutettua mukavasti eri tunnelmia tuoviksi värisekoituksiksi.

Videon Philips Hue tuotteet

Tässäpä lista Philipsin älyvaloista / älylaitteista jota videolla käytetään.

  • 2x Philips Hue E27 väriälylamppuja kajareiden takana
  • 2m Philips Hue LightStrip Plus valonauhaa + 1m jatkovalonauhaa TV-tason alle.
  • 2x 2m hieman lyhyemmiksi leikattua Hue LightStrip Plus -valonauhaa jotta mahtuvat leveydeltään TV:n taakse - ylös sekä alas!
  • Tietysti tarvitaan myös Philips Hue Bridge joka toimii itse keskuksena kaikille (max. viidellekymmenelle) kodin valolle.

Telkkuna videolla toimii LG 65" 4K -televisio.

Philips Hue tuotelinkit

Tässä vielä jokaisen tuotteen tuotelinkki Proshop -verkkokauppaan, joka on suhteellisen edullinen ja varsinkin laajavalikoimainen paikka hankkia tämän tyyppisiä älylaitteita / älyvaloja.

Philips Hue Color E27 - 2-pack

Nuo ovat siis kaiuttimien takana käytettyjä perus E27 -kantaisia lamppuja laajentamaan tunnelmaa.

Philips Hue LightStrip Plus 2m

Esimerkissä valonauhoja kului siis kolme 2m valonauhaa, joista kahdesta leikattiin 1/3 pois. Samoin taas TV-tason allaolevaa nauhaa pidennettiin metrin lisänauhalla:

Philips Hue LightStrip Plus 1m Extender

Jos alusta asti olet systeemiä rakentamassa tarvitset myös Philips Hue Sillan. Philips Hue siltaan käytännössä tallentuu kaikki mitä haluat että valot tarkalleen tuovatkaan / tekevätkään.

Philips Hue Bridge

Tuossapa siis vielä linkki itse Bridgeen, eli "siltaan". Se on ainoa osa Philips Hue laitteistossa johon tulee RJ45/Ethernet-kaapeli suoraan modeemista. Kaikki muut laitteet kommunikoivat langattomasti Wifi verkossa Philips Hue Bridge siltasi kanssa. Kaikki muu on siis langatonta.

Kuvia tunnelmavalaistuksesta

Laitetaan alle muutamat kuvat esimerkeistä tunnelmavalaistuksen luomisen suhteen sillon kun poppi tai leffat eivät soi. Valot tuovat silti maagista tunnelmaa!

Philips Hue Älyvalot

Philips Hue Älyvalot

Philips Hue Älyvalot

Philips Hue Älyvalot

Palataan myöhemmin!

Ym. kuvistakin puuttuu hieman tämän hetkistä luukkia ja olkkarin sisällään pitävää matskua - joten tästä on varmastikin siis hyvä jatkella selvästikin myöhemmin seuraavissa artikkeleissa. :)

Kommenttia ja kysymyksiä saa myös heittää alas tuohon uuteen Facebook -kommentointiin joka otettiin käyttöön.


Peukuta jos tykkäsit!
Ylös
29