Hyppää pääsisältöön

Spotify Alexaan - Näin liität Amazon Echon ja Spotifyn

Spotify Alexaan / Amazon Echoon

Amazon Echo ja Spotify toimimaan Alexassa (Suomi)

Kirjoitin 2017 loppuvuodesta artikkelin Amazon Echon tilaamisesta Suomeen sekä Amazon Echon, "Alexan", ensituntumasta.

Artikkelissa mainitsin kuinka Spotifyn linkittämisen kanssa Alexaan oli aluksi hieman hommaa, mutta homman sai pelittämään pienellä säädöllä. Unohdin mainita mikä tämä pieni säätö Spotifyn linkittämiseen kuitenkin on, sillä stantardina Spotify ei toimi Amazon Echossa Yhdysvaltojen tai Saksan ulkopuolelta. Spotify ei tarjoa "suoraa ratkaisua" ongelmaan, mutta toimiva tapa saada Amazon Echo linkitettyä Spotifyhyn myös Suomessa on olemassa.

Minun piti kirjoittaa tästä aiheesta jo aiemmin, mutta unohtui. Eilen oli tullut eräältä blogini lukijalta kuitenkin yhteydenottoa kuinka sain Spotifyn linkitettyä Alexaan (kiitos hänelle kyssäristä), joten nostetaan kissa nyt sitten pöydälle! Kyse on tästä kohdasta alkuperäisessä kirjoituksessani:

"Hetkisen räpeltelyn jälkeen sain Spotifyn synkkaamaan Echon kanssa."

Spotifyn linkitys Alexaan muistelmista

Vedän nyt ulkomuistista kuinka homma toimi kun itse hommasin Amazon Echon. Kommentoikaa ihmeessä jos jokin kohta ohjeessa menee väärin / väärässä järjestyksessä tai et muuten vain saa Spotifyn linkitystä toimimaan tällä oppaalla, niin etsitään missä vika on.

Spotifyn linkitys Amazon Echoon

Amazon Echo Spotify linkitys

1. Kirjaudu Amazon.de / Amazon.co.uk / Amazon.com -tilillesi. Vaikka Amazon Echosi on tilattu Saksasta, näitä asetuksia pitäisi voida muokata miltä tahansa Amazonin sivulta - kunhan kirjaudut sähköpostiosoitteella jolla olet Amazon Echon Suomeen tilannut.


Amazon Echo Spotify

2. Sivun oikeasta ylälaidasta vie hiiri kohdan "Accounts & Lists" (1) päälle ja aukeavasta alavalikosta klikkaa auki "Your Account" (2) eli oma tilisi, kuvan mukaisesti.


Spotify Alexaan

3. Valitse kohdan "Digital content and devices" palstan alta linkki "Content and Devices" ja klikkaa siitä itsesi eteenpäin.


Spotify ja Alexa

4. Auenneen sivun vasemman ylälaidan valikosta klikkaa nuolen mukaisesti auki "Preferences" -välilehti.


Spotify Alexaan ohjeet

5. Ystävämme nuolen mukaisesti klikkaa auki "Change your country/region" jonka jälkeen esiin aukeaa "Current country/region" ilmoitus, jonka alla pitäisi lukea nyt "Finland". Klikkaa avautunutta "Change" -nappulaa sen vierestä.

Vaihda maa


Amazon Echo Spotify linkitys

6. Nyt suoritamme kikkailun loppuun, eli luo uusi osoite jonka sijainniksi pitää jäädä Yhdysvallat eli kuvan mukaisesti "United States". Osoitetietojen mietiskely jääköön jokaisen omalle harteelle. ;) Jokatapauksessa osoitteen pitää siis sijaita jenkkilässä. Älä tee tästä osoitteesta toimitusosoitettasi, vaan jätä yksinkertaisesti tämä uusi jenkkiläinen osoite Amazon -tilisi osoitetietoihin lojumaan, se ei haittaa eikä satuta ketään. Muista tuplatarkistaa ettei osoite jää toimitusosoitteeksesi Amazon -tilillesi. Klikkaa oranssia "Update" -namiskaa.


Alexa Spotify linkitys

7. Nyt kohdan "Current country/region" pitäisi olla muuttunut Yhdysvalloiksi, eli kohdan 5. "Finland" tilalla pitäisi näkyä "United States". Mikäli ei näy, olet tehnyt jotakin väärin uuden osoitetiedon tms. kanssa. Jokatapauksessa tämän pitäisi olla lopputulos, eli oletusvyöhykkeenä pitäisi / pitää näkyä Yhdysvallat.

Viimeistely / Spotifyn ottaminen käyttöön Alexassa

Alexa Spotify

Mikäli kaikki meni hyvin ja oikein, avatessasi Alexa Appin voit nyt muuttaa asetuksista Spotifyn musiikin toistamisen oletusohjelmaksi, joka on aiemmin näkynyt harmaana eikä sitä ole voinut valita.

Voit nyt sanoa Alexalle esim. "Alexa, play 60's music from Spotify" ja Alexan pitäisi alkaa toistamaan musiikkia Spotifyn kautta. Ensimmäisen pyynnön jälkeen voit jättää sanan "Spotify" pois, eli heittää Alexalle tyyliin "Alexa, play Like a Prayer by Jay Smith" tms. mitä haluatkaan kuunnella. :)

Jos Spotify ei vieläkään toimi Alexassa?

Mikäli ohjeessa käyty oletusvyöhyke on onnistuneesti Yhdysvallat, vika on muualla. Tällöin esim. Amazon Echon buuttiminen / nollaaminen voi auttaa. Näin tosiaan itse laitoin Spotifyn pelittämään Alexassa tätä kirjoittaessani n. tasan vuosi sitten.

Ongelmatilanteissa pistä ihmeessä kommenttia alle tai ota minuun suoraan yhteyttä jotta voin lisätä tähän oppaaseen tietoa mahdollisista vianmäärityksistä eri tilanteisiin - joita toivottavasti ei tietystikään tulisi.

Myös kommenttia siitä, että pelittihän tämä ulkomuistista vetäisty ohjeeni yleisesti on hyvin tervetullutta jotta tiedän ohjeen perusaineiston menneen varmasti 100% oikein (ja tarvittaessa tehdä muutoksia). :)

Miksi tämä kikkailu Amazon Echon ja Spotifyn välillä?

Spotify on siis yksinkertaisesti rajattu toimimaan Echossa vain Yhdysvalloissa (sekä tietääkseni Saksassa). Syytä tähän en tiedä, homma varmasti tulee vaihtumaan tulevaisuudessa. Spotify ei itse tarjoa suoraa tukea Spotifyn toimintaan saantiin USA:n ja Saksan ulkopuolella, mutta tämä kikkailu tosiaan on itselläni jo vuoden toiminut täydellisesti kuten myös useilla muilla tätä komboa käyttävillä.

Huomaathan, että en ole varma toimiiko tämä Spotify Free:n kanssa, vai onko ominaisuus vain Spotify Premiumissa. Itse olen aina käyttänyt ja tulen käyttämään Premiumia, joten siksi epävarmuus Free:n toiminnasta.

Mukavia musiikkihetkiä Alexan kanssa! :)


Jos Amazon Echoa / Alexaa ei vielä löydy kotoasi, tässäpä linkit Hintaoppaan suosittelemiini malleihin:

Amazon Echo 2nd Generation - "Perusmalli"

Suosittu perusmalli hyvällä äänenlaadulla. Toimii. Itse laajensin Alexan kuuluvuutta myöhemmin parilla Dot -mallilla, joita voisi siis kutsua ns. "karvalakkimalleiksi" jotka silti toimivat hyvin puheentunnistuksen ja täysin yhtä hyvin kuin perusmalli, mutta vain huonommalla äänenlaadulla. Jos haluat päästä halvalla, osta Dot ja iske siihen kiinni perus jakkiliittimellä tai Bluetoothilla erillinen ulkoinen kaiutin. Perusmallia paljon pienempi Dot on siis hyvä kuuluvuuden laajentamiseen tai sellaisenaan, täysin yhtä järkevänä kuin "perusmalli", mutta vaatii tosiaan ehdottomasti ulkoisen kaiuttimen jos Dottina pelkästään ostat. Rahaa toki säästyy kaiuttimesta riippuen puolet. Hintaoppaan linkki Dottiin katselemaan hintaluokkia:

Amazon Echo 2nd Generation Dot - "Karvalakkimalli"

Sitten on vielä uusi "kolmannen sukupolven" Amazon Echo Dot, jossa äänenlaadun pitäisi koosta huolimattaan olla jo kunnossa. Ei hirveästi kokemusta mutta hyvä ja toimiva ratkaisu, ja säästyt tällaisilta purkkavirityksiltä ilmeisestikin. :) Tuossapa Hintaoppaan linkki ko. tuotteeseen (jota saa Suomesta / Suomeen vain Dot -versiona):

Amazon Echo 3rd Generation  Dot

Lisäksi tässä vielä lukutoukille alkuperäinen 2017 marras- / joulukuun paikkeilla kirjoittamani artikkeli "ensitapaamisesta" Alexan kanssa, eli ajalta kun vekottimen sain Suomeen tilattua.


Päivitys 18.11.2018:

Saamani lukijan palautteen mukaan tämä ohjeistus toimi oikein yhä - mahtavaa! :)

"Alexa, play Jack Moy from Spotify!"