Hakukoneoptimointi eli SEO (Search Engine Optimization)

Hakukoneoptimointi - eli SEO - joka taas on sekoittaaksemme päitä lisää lyhenne englanninkielen sanoista "Search Engine Optimization", joka siis tarkoittaa Suomeksi hakukoneoptimointia. Hakukoneoptimointi tarkoittaa sitä että haluat tehdä nettisivusi mahdollisimman ystävällisiksi Googlelle, jotta voisit nousta Googlen hakutuloksissa ylöspäin. Toki tämä koskee myös muita hakukoneita netissä, mutta luonnollisesti Google näkyvyys on tietysti tärkeintä mitä hakukoneoptimoinnilla haetaan.

"Ykköseksi Googleen"

Niin, tarpeeksi kovalla työllä, isolla materiaalimäärällä joka on hyvin hakukoneoptimoitua, hyvin suunnitellulla backlink-strategialla, Sosiaalisella medialla ym. tykökaluilla - näitä kaikkia yhdistelemällä on mahdollista nousta Googlessa sivulta sivulle ylöspäin, aina etusivulle, sekä tietysti paljon tavoitetulle paikalle eli ykköseksi googleen. Paljon riippuu materiaalimäärästä, hakukoneoptimoinnin laadusta, valitsemasi hakusanojen kilpailusta, ym. monista muista seikoista ja osatekijöistä.

Hakukoneoptimointi (SEO) lyhyesti

Kun nettisivusi hakukoneoptimoidaan, eli sivustosi materiaali tehdään ystävälliseksi Googlelle, sijoitut ylemmäksi eli nouset Googlessa. Tässä sekä näissä hakukoneoptimointia käsittelevissä artikkeleissa puhutaan nimenomaan nousemisessa Google hakukoneessa.

Vaikuttavia tekijöitä on kuitenkin runsaasti, ja nousut ylöspäin eivät tapahdu (yleisesti) päivässä, eikä viikoissa, mahdollisesti siis vasta kuukauksissa. Googlen nopeaan kotisivujen indeksointiin on toki työkalut - mutta tämä on asia erikseen ja tästä varmasti kirjoittelen juttua myöhemmin.

Haaste: "Ykköseksi Googleen" hakusanalla ykköseksi Googleen

Otetaan vastaan erikoinen haaste! En tiedä mikä on tarkalleen "ykköseksi Googleen" hakusanojen kilpailu Googlessa, mutta otetaan se tavoitteeksi silti.

Ykköseksi Googleen -haasteen tuloksia

Lue "Ykköseksi Googleen" -haasteen tuloksia BittiBlogin hakukoneoptimointisivustoilta!

Postattu: 5.5.2018