Hyppää pääsisältöön

Amazon Echo - Alexa arjessa puoli vuotta

Amazon Echo / Alexa

Mitenkäs tuo Amazon Echo on nyt toiminut kaverina puoli vuotta?

Amazon Echo - Musiikkia ja Puheenaihe

No itse tykkään kuunnella musiikkia todella paljon, eli Spotify lähinnä laulaa koska Alexan äänenlaatu on suht riittävä kerrostalokämppään. Välillä vieraat luulevat että puhun heille kun sanon tyyliin "Alexa, volume down!" että kuulee paremmin. Amazon Echo on kova keskustelunaihe. Se herättää todella useasti huomiota ja siitä tulee keskustelua väistämättä vieraiden kanssa. Testataan ja pölistään Alexasta.

Echossa hyvä äänenlaatu

Paljon kysytään myös tuliko ääni oikeasti tuosta, enkä olisi Echoa tilatessa arvannut että "hyväksyn" sen yksinään poppivehkeekseni. Mutta se nyt vaan on jäänyt Spotify-kaveriksi suurimmaksi osaksi.

Amazon Echo - Alexa ja sähköt tai valot pois

Wifi / Alexa Ohjattu Langaton Sähkö

En ole niin hifistelijä ja aina ei saa mitä haluaa siltikään, mutta johonkin kohtaan aiemmin tai myöhemmin vähintään nämä Amazon Echo yhteensopivat sähköpistokkeet hankin:

Smart Plug Wifi Socket opard Intelligent Charger – Works with Amazon Alexa (2 Pack)
23,99€ tätä kirjoittaessa.

En myöskään ole ottanut niin hurjasti selvää Echoon saatavista lisäosista, paitsi tiedon siitä että suurin osa liittyy valaistukseen ja sähköön - ja näinhän se on.

Ajatus siitä että langattomasti Amazon Echolla voisi ohjata jotkut tietyt sähköt päälle tai pois suoraan puheella kuulostaa indeed coolilta. Mikäli olen ymmärtänyt oikein, tuollainen laite toimii suoraan Amazon Echon kanssa jonka ansiosta voit ohjata ko. sähköpistokkeiden päälläoloa. Lisää kohti älykotia..

Alexa, valot pois!

Sitten mennäänkin jo valonsäätelyn puolelle suoraan. Ihan vain selaillessa, jotenkin tämä jäi päällimmäiseksi mieleen. Kokemusta ei ole mutta Amazon Echo yhteensopiva joten kuulostaa mielenkiintoiselta langattomalta valokatkaisimelta.

WiFi / Kosketettava & Langaton Valokytkin (Echo yhteensopiva)

Wifi Smart Light Switch Wifi in Wall Toughened Glass Touch Screen Switch – Works with Amazon and Google Home Alexa, No Hub Required

Siitä keskusohjausta näpertelyyn.

Sitten mennään jännän äärelle, ilman ko. laitettakin toimivia valoja suoraan. Esim. oma kattolamppuni söisi tällaiset x 4:

Hama GU10 Alexa Or Mimoodz WiFi App Controlled LED Light Bulb 4.5 W (No Bridge/Hub, Dimmable RGB Color Changing, 2700 K, Warm White Reflector bulb, Compatible with Amazon Alexa (Echo Echo/Dot)

Näitä vielä kolme rakkaaseen jalkalamppuuni:

E14 Warm White Dimmable Retrofit LED Candle (Alexa – Tify & Hue * Compatible) RB 145

Noniin, mutta siinä siis vain esimerkkiratkaisua pääpuolikkaalle olohuoneestani. Jokainen voi itsekseen tsekkailla osia.

Takaisin arkeen Alexan kanssa

Kyllä Alexa tulee olemaan arjessa mukana edelleenkin. Suurelta osalta musiikkina toki mutta kätevää kun pekonit ei enään pala uunissa, mukava saada aamun faktat päivästä, uutisia välillä, sään niin osaa varautua, muistiinpanoja, sekä kuten aiemmin todettua keskustelunaihetta.

Saa nähdä mitä tarkalleen keksii, mutta edelleen hauska / käytännöllinen ja hinnaltaan sopusuhtainen kapistus - siitä mieli ei ole muuttunut.

Amazon Echo Linkkejä

Tässä linkki alkuperäiseen peljuu.com artikkeliin Amazon Echosta.

Tässä linkki Amazon Echo tuotesivustolle Saksan Amazonissa.