Hyppää pääsisältöön

Kuka on "ransom_man"? - Vastaamon potilastiedot leviävät Tor-verkossa

Vastaamon potilastiedot leviävät Tor-verkossa

Vastaamon potilastietoja leviää Tor-verkossa

Vastaamon tietovuoto on suuri puheenaihe tällä hetkellä. Viimeisimpänä tietona on ollut mediassa että tiedot voivat olla muiden tiedossa.

Erilaisia potilaskertomuksia on levinnyt Tor-verkossa todella runsaasti. Mukana on toki myös mm. poliiseja, joista postaajat ovat luonnollisesti provosoituneet. Lisäksi on vuodettu hyväksikäyttötapauksia ym.

Näyttäisi siltä, että on kissa/hiiri -leikkiä tuo Torrissa pomppoilu. Poliisit DDOS:aavat alas linkkejä, joiden takana on poliitikkojen tai muuten poliittisesti vaikuttavien ihmisten potilaskertomuksia. Joku ne sieltä siltikin ehtii klikata auki, tallennella, jne.

Tilanne näyttää monille potilaille tuskaiselta.

ransom_man vuotojen takan - Poliisi lupaa palkkiota Tor-verkossa

Nimimerkkiä "ransom_man" Internetissä käyttävä henkilö on ilmeisestikin Vastaamon tietovuotojen takana. Hän on jakanut tietoa Tor-verkossa ja Poliisi on julkisesti myös Tor-verkossa ilmoittanut 100.000€ palkkiosta sille, kuka paljastaa kuka / keitä tämän nimimerkin takana on.

Myös uhreja alettu kiristämään

Tor-verkossa leviävän keskustelun ja siihen liitettyjen kuvien perusteella myös potilaita on alettu kiristämään heidän potilastiedoillaan. Kuva Tor-verkostosta (luonnollisesti) nimettömältä lähteeltä:

Vastaamo tietovuoto

Myös Ville Tapion tiedot vuodettu

Myös Ville Tapion oma henkilötunnus sekä kotiosoite ja hänen toisen asuntonsa osoite, sekä puhelinnumero ym. oli vuodettu Tor-verkostoon. Tapiota vastaan puhutaan todella ankaraa tekstiä - tappouhkauksista tappoon yllyttämiseen asti.