Hyppää pääsisältöön

Paras Tietoturvaohjelma Windowsille?

Paras tietoturvaohjelma

Paras tietoturvaohjelma?

Paras tietoturvaohjelma Windowsille? Aiheena mennään siis haittaohjelmiin sekä niiden torjumiseen. Mikä sitten on paras tietoturvaohjelmisto haittaohjelmia vastaan?

Salaisuus paljastuu tästä linkistä klikkaamalla (aukeaa uuteen välilehteen).
Muista ennen klikkaamista että sinulla on kaksi vaihtoehtoa.
1) Klikata ko. linkkiä nyt.
2) Lukea hieman aiheesta haittaohjelmat alta ja jätetään parhaan tietoturvaohjelmiston paljastaminen lyhyen lukutuokion lopuksi? :)

Siitäpä päättämään. Joten menemme tietoturvaan.

Tietoturva - Virukset, Adware, Malware, ym. haittaohjelmat pois!

Tietoturva on ja haittaohjelmilta suojautuminen on nykypäivän Internet-käytössä supertärkeää. Ihmiset ovat tosin siirtyneet paljon mobiiliin eli surffailemaan puhelimilla ja tableteilla, jotka ovat sellaisinaan "tietoturvallisia" ja helppo käyttää suoraan boksista.

Itse en oikein ole Tablet tai älypuhelin -hyperkäyttäjätyyppiä. No eipä tuo yllätys varmastikaan ole että tietokoneet ovat juttuni.

Paras tietoturva?Tietoturva on tärkeää

Tietokoneella netissä surffaillessa törmää auttamatta sivustoihin joihin on lisätty ns. Malware / Adware -tai muuta haittaohjelmakoodia joka ilman tietoturva- / selaussuojausta pääsee läpi koneeseesi ja pahimmillaan infektoi tietokoneesi pahasti. Tietokone voi infektoitua lähes mitä käyttötarkoitusta varten tahansa.

Jos lataat tiedostoja pätee tämä sama asia. Ilman reaaliaikaista tietoturvaskanneria saatat asettaa tietokoneen suureen riskiin asentamalla "luotettavan" ohjelman mutta jota tietoturvaohjelmisto ei ole skannannut ja arvioinut turvalliseksi.

Mutta siksi meillä on tietoturvaohjelmia

Käytännössähän tilanteen voi kuvitella eräänlaisena sotana tai ehkäpä jopa lätkän pelaamisena.

Kräkkerit ym. haluavat infektoida ulkopuolisia tietokoneita erilaisiin käyttötarkoituksiin tai muuten vaan esim. Adware -tyylisesti laittaa kaiken mainostuksen nettiselaimessasi täysin uusiksi. Esimerkkejä löytyy.

Sitten on tietoturvayhtiöt! He / heidän tietoturva -ohjelmistot taas pysyttelevät askeleen edellä ja suojaavat käyttäjää viruksilta / haittaohjelmilta. Miten tämä on mahdollista? Teknisesti (lähes kaikessa muodossa), jatketaan.

Hyökkääjät siis iskevät ja oikeatahtoiset puolustajat sekä maalivahti torjuvat ja samaan aikaan rakentavat parempaa puolustusta, mutta toisaalta hyökkääjätkin tekevät tuhojaan sillä kaikille tietoturva ei ole tarpeaksi tuttu käsite.

Tarkoituksia on useita.

Kaikki haittaohjelmat, eri tyyppiset virukset kuten Malware sekä Adware voi infektoida käyttäjän tietokoneen tuhansilla ja taas tuhansilla tavoilla ja käyttötarkoituksilla. Palvelinestohyökkäyksiin hakkeroidut tietokoneen ovat yleisiä, kun taas Adware ennemminkin levittää tietokoneesi täyteen mainoksia.

Kun hankit uuden tietokoneen: Tarkista tietoturva!

Ensimmäinen asia ennen edes kevyttä surffailua uuden tietokoneen kanssa, tarkista onko tietokoneessa toimiva virustorjuntaohjelmisto. Tämä tarkoittaa uusissa pakettikoneissa lähinnä sitä, ostitko / tuliko koneen mukana jonkinlainen lisenssi tietoturvaohjelmaan (harvemmin)? Jos erillinen virustorjuntaohjelmisto löytyi, varmista myös ettei se ole esim. 30 päivän kokeiluversio eli demo jotta et altistu yht'äkkisesti haittaohjelmille luullessasi olevan suojassa! Varsinkin McAfeen ja Nortonin virusturvia on useasti valmiskoneiden mukana mutta vain 30 päivän kokeiluversioina. Sen jälkeen koneesi on taas vaarassa, joten tuplatsekkaa tämä.

Tietoturva saattaa kuulua laajakaistaan

Ennen päätöstä virustorjuntaohjelmasta, varmista ettei operaattorisi (Telia tai Elisa) mihinkään palveluun kuulu tietoturvaa mukana? Yleensä nämä ovat erillistilattavia lisäpalveluita laajakaistaliittymiin. Molempien operaattoreiden tietoturvaohjelmistot pohjautuvat F-Secure tietoturvaohjelmistoon, joka on allekirjoittaneenkin mielestä ehdottomasti paras peruskäyttäjille ja pk-yrityksille. Tässä mielessä molemmat suuret operaattorit ovat todellakin tehneet fiksusti, ja valinneet tietoturvaohjelmistoksi F-Securen, eivätkä lähteneet edes yrittämään kilpailuttamista.

Tietoturva saattaa kuulua laajakaistaasi tai myös esim. tietokoneesi osaksi (joskus "kytkykoneissa" mahdollista).

Ystäväni hankki uuden tietokoneen

Tästä on muutama vuosi aikaa tätä kirjoittaessani, kun ystäväni oli ostanut uuden läppärin. No se oli ihan innoissaan ja parin päivän päästä tämä blondi tyttö tuli näyttämään läppäriä. Koneelta löytyi lähinnä kaikki mitä pystyi, jopa virus joka esti virustorjunnan avaamisen tai uudelleen asennuksen. Homma saatiin hoidettua - pointti: tietoturva ensin! :)

Tietoturvavuoto vai vuodatus?

Siinä oli paljon tekstiä ja mietiskeltävää. Kirjoitetaan vielä VPN joku muu kerta!! Sitten asiaan:

Paras tietoturva / mitä suosittelet?

Ehdottomasti: Valitkaa sama kuin operaattoreiden (Telia, Elisa/Saunalahti) tietoturvaohjelmistojen moottori on jo vuosia ollut; F-Secure Tietoturva!

F-Secure - Paras Tietoturva

F-Secure Tietoturva

F-Secure Tietoturva Referoidusti:

F-Secure Tietoturva on kevyin, nopea, tarkka, ajantasainen, suositeltu ja hyväksi jo vuosia todettu edullinen tietoturvaohjelmisto! Ollut ja hallinnut tietoturvaohjelmistojen markkinoita parhaana tietoturvaohjelmistona jo vuosia.

Tämän ovat havainneet jo operaattorit (Telia/Elisa/Saunalahti) myös jo vuosia sitten, sillä he ovat alkaneet myymään F-Secure -palvelua oman nimensä tietoturvaohjelmistona myöskin jo vuosia asiakkailleen ("Telia Tietoturva", "Elisa Tietoturva", ym. ovat kaikki samaa F-Securen tuotetta.

F-Securen omaa tekstiä tietoturvaohjelmistostaan:

"Kukaan ei tunne kyberturvallisuutta F-Securen tavoin. F-Secure on jo kolmen vuosikymmenen ajan kehittänyt kyberturvallisuusinnovaatioita ja auttanut kymmeniä tuhansia yrityksiä ja miljoonia ihmisiä puolustautumaan uhkia vastaan."

"F-Securen kokemus päätelaitteiden suojaamisessa ja uhkien havaitsemisessa ja käsittelemisessä on tarpeen suojattaessa yrityksiä ja kuluttajia monenlaisilta uhilta kehittyneistä kyberhyökkäyksistä ja tietomurroista laajamittaisiin kiristysohjelmatartuntoihin. - F-Secure

F-Secure Tietoturva - Tuotteet / Palvelut / Paketit

Alla listattuna F-Secure -tuoteperheen tämän hetkiset palvelut.

F-Secure Tuotteet

F-Seecure FREEDOME VPN

Takaa anonyymisyys ja suojaa yksityisyytesi. Vaihda sijaintiasi softalla! 
- VPN piilottaa todellisen IP-osoitteesi käyttämiltäsi palveluilta. Kaikki verkkosivustot saavat F-Securen oman IP-osoitteen jolloin pysyt täysin anonyymina!
- Katso maarajoitettua sisältöä muuttamalla virtuaalista sijaintiasi ja unohda ”sisältö ei ole käytettävissä maassasi” ‑tyyppiset ilmoitukset.
- Suojaamattomissa julkisissa Wi‑Fi-verko issaulkopuolisten on helppo päästä käsiksi tietoihisi. FREEDOME suojaa sinut myös avoimissa Wi‑Fi-verkoissa.
- FREEDOME estää tarpeettomat kolmansien osapuolten seuranta­sivustot ja muutoin haitalliset sivustot. Tämä estää mainostajia tekemästä rahaa tietosuojasi kustannuksella

Artikkelissa ei ehditty VPN:ää hirveästi käydä läpi, mutta ehdottoman suositeltava jos haluat pysyä varmimmassa suojassa ja anonyymina Internetissä. Tuossahan VPN tarkoitus olikin lyhyesti.

Klikkaa tästä tarjoukseen!
(aukeaa uuteen välilehteen)

F-Secure SAFE

F-Secure SAFE on palkittu tietoturva­ohjelmisto, joka suojaa sinua viruksilta, troijalaisilta ja kiristysohjelmilta. SAFE suojaa myös pankkiyhteytesi. Voit asettaa aikarajoituksia lastesi internetin käytölle. Koko perheesi voi surffata turvallisesti niin pöytäkoneilla kuin mobiililaitteilla.

- Suojaa tietoturvasi ja yksityisyytesi — pidä laitteesi turvassa viruksilta, troijalaisilta sekä kiristys- ja vakoilu­ohjelmilta.
- Hoida verkko-ostokset, käytä verkko­pankkia ja selaa internetiä huoletta.
- Suojaa koko perheen laitteet yhdellä tilauksella, ja aseta lapsillesi terveet käyttö­rajoitukset.
- SAFE suojaa tärkeitä kansioitasi ja estää kiristysohjelmia sieppaamasta niitä.

Peruskäyttäjälle sekä paremmillekin. Tämä hyrrää myös minun Windows -tietokoneideni virusturvaohjelmistoina. :)

Klikkaa tästä tarjoukseen!
(aukeaa uuteen välilehteen)

F-Secure TOTAL

Tietoturva ja yksityisyys yhdellä tilauksella.

Pankkiasiointi, ostokset ja sosiaalinen kanssakäyminen edellyttävät nykyään yhä enemmän henkilökohtaisen elämän jakamista Internetissä. Tämä tarkoittaa, että meidän ei ole suojattava vain laitteitamme vaan myös henkilökohtaisia tietojamme. F‑Secure TOTAL yhdistää palkitun SAFE-tietoturvan ja helppo­käyttöisen FREEDOME VPN ‑yksityisyyden­suoja­­sovelluksen yhteen tilaukseen. Tällä tavalla saat kattavan tieto­turvan ja yksityisyyden­suojan kaikkiin laitteisiisi.

Perus surffailijan kannattaa ehdottomasti pitää tietoturva kunnossa, ja itse suosittelen (myöskin itsellä taustalla rullaavaa) F-Securea.

Klikkaa tästä tarjoukseen!
(aukeaa uuteen välilehteen)

Perus F-Secure SAFE on hyvä vaihtoehto, mutta jos haluat VPN-palvelun kautta totaalista yksityisyyttä / anonyymistä surffailua ota F-Secure TOTAL. Loppupeleissä on mukavampi maksaa sopuhinta siitä tietokone pysyy puhtaana ja miellyttävänä käyttää kuin päinvastoin.

Tietoturvaa itsesi!

Pidä huoli että tietoturva on kunnossa ja ole suojassa kyberpöpöiltä!!