Äly tuo mukavuuksia ja mielenrauhaa asujalle – Dekotalo Kuulas tottelee mobiilisovellusta valaistuksen ja valvonnan suhteen

  • Schneider Electricin Wiser-älykotiratkaisun avulla asuntoon voi toteuttaa erilaisia tilanneohjauksia ja automaatioita. Älykodin hallinta tapahtuu mobiilisovelluksen avulla.
  • Dekotalo Kuulas -asuntomessukohteen koko valaistus on ohjattavissa Wiserin avulla. Kotiin toteutettu kamerayhteys on yhdistetty langattomiin tunnistimiin, joiden kautta järjestelmä lähettää tarvittaessa hälytyksiä käyttäjän kännykkään havaittuaan jotakin normaalista poikkeavaa.
  • Järjestelmään on yhdistetty myös esimerkiksi sensori, joka tekee vesivuototilanteesta hälytyksen ja joka voi kytkeä pistorasiat pois päältä.
  • Älykotiratkaisu voidaan rakentaa niin uudis- kuin remonttikohteeseenkin. Wiser-tuotteiden helppo asennus ja käyttöönotto onnistuvat myös asukkaalta, ja uusi rakentajasukupolvi hyödyntääkin digitaalisia ratkaisuja yhä enemmän.
  • Wiser-valikoimaan kuuluvat liikuteltavat pistorasiaplugit laitetaan perinteisen pistorasian päälle.

Tiedote, Espoo, 7.7.2021 – Schneider Electric, energianhallinnan ja automaation asiantuntija, on toteuttanut Wiser-älykotijärjestelmän Dekotalo Kuulas -asuntomessukohteeseen Lohjalla.

Kolmihenkisen perheen kodissa valaistuksen ohjaus on toteutettu kokonaan älykotijärjestelmän avulla. Wiser yhdistää normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, ja Wiser -sovelluksen avulla kodin toimintoja voi ohjata älypuhelimella.

– Langattomien painikkeiden avulla huonetilaan voi puhelinsovelluksessa määritellä omia tilanteita ja asetuksia, jolloin esimerkiksi eteisestä saa sammutettua kaikki kodin valot yhdellä painikkeella, kertoo tuotepäällikkö Pauli Kärnä Schneider Electriciltä.

Älykotiratkaisu auttaa vähentämään myös kodin energiankulutusta.

– Wiser-sovelluksen avulla asukas voi ottaa käyttöön esimerkiksi Poissa-tilanteen, joka automaattisesti sammuttaa valot ja kytkee virrat pois etukäteen määritellyistä sähkölaitteista, kun koti jää tyhjilleen.

Dekotalojen myyntijohtaja Mika Issakainen näkee työssään, että uudet rakentajat valitsevat yhä useammin älykkäitä ratkaisuja kotiinsa.

– Entistä nuoremmat siirtyvät rakentajiksi ja he ovat sukupolvea, joka haluaa ohjata kotia kännykästä. Älykotiratkaisut ovat kasvava trendi, Issakainen sanoo.

Kamera ja sensorit tuovat turvaa

Arjen helppouden lisäksi Wiser-älykotijärjestelmä on satsaus kodin turvallisuuteen. Kamerajärjestelmän avulla asuntoa pystyy seuraamaan etänä, mikä tuo mielenrauhaa asukkaille.

– Jos valvontatilaan asetettu kamera havaitsee kotona liikettä, se ottaa valokuvan ja lähettää sen käyttäjän puhelimeen. Kotona-poissa-kytkimen ansiosta kamera saadaan aktivoitua niin, että se lähettää hälytyksiä eli notifikaatioita vain silloin, kun talonväki ei ole paikalla, Kärnä selvittää.

Järjestelmään voidaan liittää myös langattomia sensoreita, kuten ovitunnistimia, jolloin asukas voi etänä tarkistaa, onko kodin ovi varmasti kiinni.

– Turvalaitteiden avulla voidaan toteuttaa myös automaatioita: jos esimerkiksi ovi aukeaa hämärän aikaan, voidaan terassin valot ohjelmoida syttymään, Kärnä kertoo.

Turvallisuutta Dekotalo Kuulas -asuntomessukohteessa lisäävät myös keittiön alakaapin sokkelin alle asennetut vesivuotosensorit.

– Mahdollisen vesivuodon sattuessa asukas saa siitä notifikaation puhelimeen. Lisäksi automaatio voidaan rakentaa myös niin, että havaitessaan vesivuodon järjestelmä sammuttaa pistorasioita.

Wiser sopii myös remonttikohteisiin

Dekotalo Kuulas on kotina kokonaisuus, joka vastaa tämän päivän rakentajan vaatimuksiin.

– Kohteessa on avara olohuone-keittiö-ratkaisu ja iso saareke ja kolme metriä korkeaa huonetilaa, joka tuo avaruutta ja valoisuutta kotiin. Nämä ovat tärkeitä asioita, kun perheet viettävät paljon aikaa yhdessä, Mika Issakainen sanoo.

Kotoilun myötä kiinnostus yksilöllisiin, digitaalisiin ratkaisuihin on myös kasvanut. Schneiderin Wiser-älykotijärjestelmällä omien mieltymysten toteuttaminen onnistuu helposti. Uudiskohteiden lisäksi älyä on helppo lisätä myös remonttikohteissa, sillä Wiser sopii normaaliin kaapelointiin, jolloin vanhat kytkimet ja pistorasiat korvataan uusilla.

– Kaiken kodissa ei tarvitse olla älykästä, vaan ratkaisuja voi hyödyntää vaikkapa vain yhdessä huoneessa tai kerroksessa, ja myös täysin langattomat ratkaisut onnistuvat edullisesti myös vanhoissa kohteissa. Kun valmius automaatiolle tehdään, käyttäjä voi räätälöidä itselleen sopivia toiminnallisuuksia ja muokata asetuksia itse, Pauli Kärnä muistuttaa.

Lähde: MyNewsDesk


Muuta luettavaa muualta

Vapaa-ajalla uutta ajatuksia

Oletko kahvijuojana perussuomalainen eli suodatinkahvin ystävä? Nimittäin viimeisten vuosien aikana suomalaiset ovat lisänneet huomattavasti myös uusien kahvien juomista, makukahvien, tummien kahvien ja se on tapahtunut paljolti kapselikahvien kautta, miten sinulla?

Meillä on myös entistä enemmän sitä vapaa-aikaa käytettävissä, ja samalla myös entistä enemmän varallisuutta, joten olemme alkaneet käyttää rahaa itseemme, tehdäksemme meistä tyytyväisempiä ja samalla tehdäksemme itsemme kauniimmaksi. Samalla olemme entistä tietoisempia myös eläinystäviemme kuten koirien tarpeista, sillä ovathan koirat kuitenkin yksi ihmisen parhaista ystävistä. Tämä kaikki vie meidät kohti tervettä perhettä, ja entistä terveellisempää arkea, kai.

Nämä asiat ovat yhteiskunnallinen kehitys ovat tuoneet arkeemme myös ajatuksia kierrättämisestä ja tulevaisuudestamme erilaisin tavoin – meistä on tullut entistä vastuullisempia kuluttajia ja jatkossa meidän on oltava sitä enemmänkin. Miten sinä esimerkiksi omassa arjessasi huomioit erilaiset vastuullisuuteen liittyvät kysymykset? Ja kun teet tulevaisuudessa päätöksiäsi, oletko miettinyt myös oman taloutesi hallintaa ja kehittämistä, jopa sijoituspalveluiden kautta?

Kahvittelu, kauneudenhoito, koiran kanssa lenkkeily ja oman vastuullisuuden miettiminen liittyvät myös oman kehon kokonaisvaltaiseen hyväksymiseen vai oletko sittenkin uusia laihduttamisideoita etsimässä?

Tekemisellekin on entistä enemmän vaihtoehtoja kaiken lisääntyneen ajan kanssa, me voimme aikuisina aloittaa vaikka uuden pelin pelaamisen, sillä pelaaminen on ihan ok nykyään kaiken ikäisille, tai voimme alkaa oikeasti opetella jotain aivan uutta ja teknistä osaamista itsellemme – kotioloissa, etänä vaikka iltaisin.

Yksi kommentti artikkeliin ”Äly tuo mukavuuksia ja mielenrauhaa asujalle – Dekotalo Kuulas tottelee mobiilisovellusta valaistuksen ja valvonnan suhteen”

Vastaa