Palkkalaskuri – Apuväline palkanlaskentaan

Palkkalaskuri on työkalu, jonka avulla voidaan laskea työntekijän palkan määrä. Palkkalaskurit ovat saatavilla useissa eri muodoissa, kuten verkossa, ohjelmistoina tai taulukkolaskentasovelluksina.

Mitä palkkalaskuri tekee?

Palkkalaskuri laskee palkan määrän käyttämällä erilaisia tekijöitä, kuten työntekijän bruttopalkkaa, ennakonpidätystä, työeläkemaksua ja muita sivukuluja. Palkkalaskurit voivat myös laskea lomapalkan ja lomakorvauksen määrän.

Palkkalaskurin käyttöönotto

Palkkalaskurien käyttöönotto on yleensä helppoa. Laskuriin syötetään vain tarvittavat tiedot, kuten työntekijän bruttopalkka, ennakonpidätyksen prosentti ja muut sivukulut. Laskuri tekee sitten laskun ja antaa tuloksen.

Palkkalaskurin hyödyt

Palkkalaskurit ovat hyödyllisiä sekä työnantajille että työntekijöille. Työnantajille palkkalaskurit auttavat arvioimaan palkansaajien kokonaiskustannuksia ja varmistamaan, että palkanmaksut ovat oikein. Työntekijöille palkkalaskurit auttavat ymmärtämään, kuinka paljon he saavat palkkaa ja mitä sivukuluja työnantaja maksaa heidän puolestaan.

Palkkalaskurin tyypit

Palkkalaskureita on olemassa useita erilaisia tyyppejä. Yksinkertaisin tyyppi on yksinkertainen laskuri, joka laskee vain bruttopalkan ja ennakonpidätyksen. Monimutkaisemmat palkkalaskurit voivat laskea myös muita sivukuluja, kuten työeläkemaksun, työttömyysvakuutusmaksun, sairausvakuutusmaksun ja lomapalkan.

Palkkalaskurien saatavuus

Palkkalaskureita on saatavilla useissa eri muodoissa. Yksi tapa käyttää palkkalaskuria on käyttää verkossa olevaa palkkalaskuria. Verkkopohjaisia palkkalaskureita on tarjolla useilla eri sivuilla, kuten Verohallinnon sivuilla.

Toinen tapa käyttää palkkalaskuria on käyttää ohjelmistoa. Palkkalaskentaohjelmia on tarjolla useilta eri yrityksiltä. Palkkalaskentaohjelmistot tarjoavat yleensä monipuolisempia ominaisuuksia kuin verkossa olevat palkkalaskurit.

Kolmas tapa käyttää palkkalaskuria on käyttää taulukkolaskentasovellusta, kuten Exceliä tai LibreOffice Calcia. Taulukkolaskentasovellukset tarjoavat joustavuutta, sillä käyttäjä voi itse määritellä laskun kaavat.

Palkkalaskurien luotettavuus

Palkkalaskurien luotettavuus riippuu laskurin käyttämistä lähteistä. Verohallinnon sivuilla olevat palkkalaskurit ovat luotettavia, sillä ne perustuvat Verohallinnon määrittämiin lukuihin.

Muita palkkalaskureita käyttäessä on tärkeää tarkistaa, että laskurin lähteet ovat luotettavia. Laskurin käyttöohjeissa tulisi olla tietoa siitä, mitä lähteitä laskuri käyttää.

Yhteenveto

Palkkalaskurit ovat hyödyllisiä työkaluja sekä työnantajille että työntekijöille. Palkkalaskureita käyttämällä voidaan helposti arvioida palkan määrä ja varmistaa, että palkanmaksut ovat oikein.


Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)
Uusi MobilePay (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

Vastaa