Rahat heti tilille: Näin siirrät rahaa realiajassa toiselle

Reaaliaikainen rahansiirto tarkoittaa, että siirrät rahat heti tilille vastaanottajalle välittömästi, ilman viivettä. Reaaliaikaiset rahansiirrot ovat yleistyneet viime vuosina, ja ne ovat nykyään saatavilla useimmissa suomalaisissa pankeissa.

Miten reaaliaikainen rahansiirto toimii?

Reaaliaikaiset rahansiirrot perustuvat SEPA-pikasiirtoon, joka on eurooppalaisten pankkien yhteinen maksujärjestelmä. Pikasiirto -palvelussa raha siirretään suoraan lähettäjän tililtä vastaanottajan tilille, ilman välikäsiä.

Miten reaaliaikainen rahansiirto tehdään?

Reaaliaikaisen rahansiirron voi tehdä useimmiten pankin verkkopankin, mobiilipankin tai verkkopankissa toimivan maksupalvelun kautta. Siirron tekemiseen tarvitaan lähettäjän ja vastaanottajan tilinumerot sekä siirtosumma.

Reaaliaikaisten rahansiirtojen hyödyt

Reaaliaikaisilla rahansiirroilla on useita etuja verrattuna perinteisiin tilisiirtoihin:

  • Raha siirtyy vastaanottajan tilille välittömästi, joten sitä voidaan käyttää heti.
  • Reaaliaikaiset rahansiirrot ovat usein nopeampia ja luotettavampia kuin perinteiset tilisiirrot.
  • Reaaliaikaiset rahansiirrot ovat usein ilmaisia tai niistä peritään vain pieni maksu.

Reaaliaikaiset rahansiirrot Suomessa

Suomessa kaikki suurpankit tarjoavat reaaliaikaisia rahansiirtoja. Myös monet muut pankit ja maksupalveluntarjoajat tarjoavat reaaliaikaisia rahansiirtoja, kuten Uusi MobilePay.

Reaaliaikaiset rahansiirrot henkilöiden välillä

Reaaliaikaiset rahansiirrot ovat erityisen hyödyllisiä henkilöiden välisissä maksuissa, kuten kavereille, perheelle tai pienyrittäjille. Reaaliaikaisen rahansiirron avulla voit esimerkiksi maksaa kaverin lounaan tai lähettää rahaa lapsellesi.

Reaaliaikaiset rahansiirrot kaupoissa

Reaaliaikaiset rahansiirrot ovat yleistymässä myös kaupoissa. Monien kauppojen kassoilla on nykyään mahdollisuus maksaa ostokset MobilePay avulla tai muulla reaaliaikaisella maksutavalla, joka voi olla esimerkiksi Pikasiirto.

Reaaliaikaiset rahansiirrot tulevaisuudessa

Reaaliaikaiset rahansiirrot tulevat todennäköisesti yleistymään entisestään tulevaisuudessa. Reaaliaikaiset rahansiirrot ovat kätevä ja nopea tapa siirtää rahaa, ja ne ovatkin korvaamassa perinteisiä tilisiirtoja yhä useammin.

Onko yrityksesi markkinointi kunnossa? Tutustu ertuen markkinointipalveluihin osoitteessa: ertuki.fi

Vastaa