Mobiilimaksaminen: Helppo, turvallinen ja tulevaisuus

Mobiilimaksaminen on maksutapa, jossa maksu suoritetaan älylaitteella, kuten puhelimella, kellolla tai sormuksella. Mobiilimaksaminen on nopea, helppo ja turvallinen tapa maksaa, ja se on yleistymässä nopeasti myös Suomessa.

Mitä on mobiilimaksaminen?

Mobiilimaksaminen perustuu NFC-teknologiaan (Near Field Communication). NFC on langaton lähikommunikaatioteknologia, joka mahdollistaa laitteiden välisen tiedonsiirron. Mobiilimaksamisessa älylaitteen ja maksupäätteen välillä synnytetään yhteys NFC-teknologian avulla, ja maksu suoritetaan sähköisesti.

Mobiilimaksaminen on mahdollista useimmissa suomalaisissa kaupoissa, joissa on käytössä lähimaksupäätteet. Lisäksi mobiilimaksua voi käyttää verkkokaupoissa ja sovelluksissa.

Mobiilimaksamisen hyödyt

Mobiilimaksamisella on useita etuja verrattuna perinteisiin maksutapoihin, kuten käteiseen ja kortteihin. Mobiilimaksaminen on:

  • Nopea: Mobiilimaksun voi suorittaa nopeasti ja helposti, ilman että tarvitsee kaivaa esiin lompakkoa tai kortteja.
  • Helppo: Mobiilimaksun voi suorittaa helposti yhdellä napautuksella.
  • Turvallinen: Mobiilimaksaminen on turvallista, sillä se käyttää vahvaa tunnistautumista.

Mobiilimaksamisen eri muodot

Mobiilimaksamista on useita eri muotoja. Yleisin tapa mobiilimaksamiseen on käyttää maksusovellusta, kuten Apple Pay, Google Pay tai MobilePayta. Maksusovellus liitetään käyttäjän maksukortteihin, ja maksun voi suorittaa sovelluksen avulla.

Toinen tapa mobiilimaksamiseen on käyttää pankkisovellusta. Useimmissa suomalaisissa pankkisovelluksissa on mahdollisuus maksaa lähimaksulla.

Kolmas tapa mobiilimaksamiseen on käyttää NFC-yhteensopivaa älylaitetta, kuten älykelloa tai sormusta.

Uusi MobilePay

MobilePay on suomalainen mobiilimaksamiseen tarkoitettu sovellus. MobilePay on ollut Suomen suosituin mobiilimaksamisen sovellus, mutta se on uudistunut vuonna 24.01.2024. Uusi MobilePay on entistäkin helpompi ja nopeampi käyttää.

Uuden MobilePayn avulla maksun voi suorittaa yhdellä napautuksella. Maksun voi suorittaa myös ilman, että tarvitsee avata sovellusta.

Vinkkejä MobilePayn käyttöön

Jos MobilePay ei toimi, kannattaa kokeilla seuraavia vinkkejä:

  • Varmista, että puhelimesi NFC-yhteys on käytössä.
  • Varmista, että MobilePay-sovellus on ajan tasalla.
  • Varmista, että sinulla on riittävästi saldoa MobilePay-tililläsi.
  • Jos ongelma ei ratkea näillä vinkeillä, voit ottaa yhteyttä MobilePayn asiakaspalveluun.

Tiesitkö, että uudessa MobiePay-sovelluksessa on mahdollisuus jakaa oma tai skannata QR koodi.

Puhelimella maksaminen

Puhelimella maksaminen on yksi mobiilimaksamisen muoto. Puhelimella maksamisen voi tehdä useilla eri tavoilla.

Yksi tapa maksaa puhelimella on käyttää maksusovellusta, kuten Apple Payta tai Google Payta. Maksusovellus liitetään käyttäjän maksukortteihin, ja maksun voi suorittaa sovelluksen avulla.

Toinen tapa maksaa puhelimella on käyttää NFC-yhteensopivaa älylaitetta, kuten älykelloa tai sormusta.

Kolmas tapa maksaa puhelimella on käyttää pankkisovellusta. Useimmissa suomalaisissa pankkisovelluksissa on mahdollisuus maksaa lähimaksulla.

Puhelimella maksaminen on kätevä tapa maksaa pieniä summia, kuten kahvit tai lounaat. Puhelimella maksaminen on myös turvallista, sillä se käyttää vahvaa tunnistautumista.

Mobiilimaksamisen tulevaisuus

Mobiilimaksaminen on kasvava trendi, ja se tulee todennäköisesti yleistymään entisestään tulevaisuudessa. Mobiilimaksamisen etujen vuoksi se on houkutteleva vaihtoehto sekä kuluttajille että kauppiaille.

Yksi kommentti artikkeliin ”Mobiilimaksaminen: Helppo, turvallinen ja tulevaisuus”

Vastaa