Hyvä pelinäyttö: Pelaajan paras ystävä

Hyvä pelinäyttö on pelaajan työkalupakki, joka nostaa pelikokemuksen uudelle tasolle. Se tarjoaa sujuvan kuvan, nopean vasteajan ja terävät värit, jotka antavat pelaajalle etulyöntiaseman kilpailussa ja parantavat elämystä kaikissa peleissä.

Mistä tunnistaa hyvän pelinäytön?

Hyvässä pelinäytössä on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erinomaisen pelaamiseen. Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 • Virkistystaajuus: Virkistystaajuus kertoo, kuinka monta kertaa näyttö päivittää kuvaa sekunnissa. Korkeampi virkistystaajuus takaa sujuvamman kuvan ja pienentää viiveen, mikä on tärkeää kilpapelaajille. Hyvä pelinäyttö tarjoaa vähintään 144 Hz virkistystaajuuden, mutta parhaimmat mallit yltävät jopa 360 Hz:iin.
 • Vasteaika: Vasteaika kertoo, kuinka kauan kestää, kun näyttö reagoi signaaliin. Lyhyempi vasteaika takaa tarkemman ja responsiivisemmän ohjauksen, mikä on tärkeää nopeissa peleissä. Hyvä pelinäyttö tarjoaa 1 ms tai nopeamman vasteajan.
 • Resoluutio: Resoluutio kertoo, kuinka monta kuvapistettä näytössä on. Korkeampi resoluutio tarjoaa terävämmän kuvan ja enemmän yksityiskohtia. Hyvä pelinäyttö tarjoaa vähintään 1920 x 1080 resoluution, mutta parhaimmat mallit yltävät jopa 4K-resoluutioon.
 • Paneeliteknologia: Paneeliteknologia vaikuttaa näytön väritoistoon, kontrastiin ja katselukulmiin. TN-paneelit ovat nopeita ja edullisia, mutta niiden väritoisto ei ole yhtä hyvä kuin IPS-paneeleilla. IPS-paneelit tarjoavat paremman väritoiston ja katselukulmat, mutta ne ovat hitaampia ja kalliimpia. VA-paneelit ovat kompromissi TN- ja IPS-paneeleiden välillä.
 • Lisäominaisuudet: Hyvä pelinäyttö voi tarjota myös muita ominaisuuksia, kuten HDR-tuen, G-Syncin tai FreeSyncin, jotka parantavat kuvanlaatua ja pelikokemusta.

Parhaat pelinäytöt eri budjetteihin

Markkinoilla on laaja valikoima pelinäyttöjä, joten oikean löytäminen voi olla vaikeaa. Seuraavassa on joitain parhaita pelinäyttöjä eri budjetteihin:

Alle 300 euroa:

 • Asus TUF Gaming VG27AQ: 27 tuuman näyttö 144 Hz virkistystaajuudella ja 1 ms vasteajalla.
 • AOC G2590FX: 25 tuuman näyttö 144 Hz virkistystaajuudella ja 1 ms vasteajalla.

300-500 euroa:

 • Samsung Odyssey G5 C27G55T: 27 tuuman kaareva näyttö 144 Hz virkistystaajuudella ja 4 ms vasteajalla.
 • LG 27GL850-B: 27 tuuman näyttö 144 Hz virkistystaajuudella ja 1 ms vasteajalla.

Yli 500 euroa:

 • Asus ROG Swift PG32UQX: 32 tuuman näyttö 144 Hz virkistystaajuudella ja 1 ms vasteajalla.
 • Samsung Odyssey G9 C49G95T: 49 tuuman kaareva näyttö 240 Hz virkistystaajuudella ja 1 ms vasteajalla.

Näytön valinta pelaamiseen

Pelinäyttöä valitessa on tärkeää ottaa huomioon omat tarpeet ja budjetti. Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat virkistystaajuus, vasteaika ja resoluutio.

Oma etätyöpiste? Kun suunnittelet remonttia, ammattilaisen apu voi olla korvaamatonta. Olipa kyseessä sitten pieni pintaremontti, kylpyhuoneen uudistus tai koko talon kunnostus, kokeneen ammattilaisen palkkaaminen takaa, että työ suoritetaan korkealaatuisesti, tehokkaasti ja turvallisesti. Ammattilaiset tuovat mukanaan paitsi asiantuntemuksensa ja kokemuksensa, myös tietämyksen rakennusmääräyksistä ja -standardeista. Remppatori auttaa löytämään sopivat tekijät sopivaan hintaan – kokeile palvelua suoraan tarpeeseen.

Vastaa