Mobiilimaksusovellukset valtaavat Suomen

Suomalaiset ovat ottaneet mobiilimaksusovellukset nopeasti käyttöönsä. Yhä useampi maksaa ostoksensa puhelimella tai älykellolla, ja käteisen käyttö on vähentynyt merkittävästi.

Mikä on mobiilimaksusovellus?

Mobiilimaksaminen on sovellus, jonka avulla voit maksaa ostoksesi puhelimella tai älykellolla. Sovellukseen tallennetaan maksukorttitietosi, ja voit maksaa ostokset joko lähimaksulla tai QR-koodin skannaamalla.

Mobiilimaksusovellusten edut

Mobiilimaksusovellusten käyttämiseen on useita etuja:

 • Ne ovat nopeita ja käteviä. Voit maksaa ostoksesi nopeasti ja helposti ilman, että sinun tarvitsee kaivaa lompakkoasi tai käteistä.
 • Ne ovat turvallisia. Mobiilimaksusovellukset käyttävät vahvaa tunnistautumista ja salausta, joten maksutietosi ovat turvassa.
 • Ne ovat helppokäyttöisiä. Mobiilimaksusovellukset ovat helppokäyttöisiä ja selkeitä, ja niiden käyttöön ei tarvita erityistä teknistä osaamista.
 • Ne tarjoavat lisäominaisuuksia. Monet mobiilimaksusovellukset tarjoavat myös lisäominaisuuksia, kuten kaverimaksuja, verkkokauppamaksuja ja laskujen maksamista.

Suosituimmat mobiilimaksusovellukset Suomessa

Suomessa on useita mobiilimaksusovelluksia, joista suosituimpia ovat:

 • MobilePay
 • Pivo
 • Siirto
 • Apple Pay
 • Google Pay

MobilePay on tällä hetkellä Suomen suosituin mobiilimaksusovellus. Se on helppokäyttöinen ja tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia, kuten kaverimaksuja, verkkokauppamaksuja ja laskujen maksamista.

Pivo on toinen suosittu mobiilimaksusovellus, joka on erityisen suosittu nuorten keskuudessa. Pivo tarjoaa monia samoja ominaisuuksia kuin MobilePay, mutta sillä on myös joitakin ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten mahdollisuus pyytää ja lähettää rahaa ryhmissä.

Siirto on pankkien yhteinen mobiilimaksusovellus, jonka avulla voit maksaa ostoksesi suoraan pankkitililtäsi. Siirto on nopea ja helppokäyttöinen, ja se on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät halua tallentaa maksukorttitietojaan mobiilimaksusovellukseen.

Apple Pay ja Google Pay ovat mobiilimaksusovelluksia, jotka ovat saatavilla vain Applen ja Googlen laitteille. Nämä sovellukset ovat erittäin käteviä, jos käytät iPhonea tai Android-laitetta, ja ne tarjoavat saman turvallisuuden ja kätevyyden kuin muut mobiilimaksusovellukset.

Miten mobiilimaksusovellusta käytetään?

Mobiilimaksusovelluksen käyttö on helppoa:

 1. Lataa mobiilimaksusovellus puhelimeesi.
 2. Luo tili ja lisää maksukorttitietosi.
 3. Avaa sovellus ja valitse maksutapa.
 4. Pidä puhelinta maksupäätteen lähellä.
 5. Syötä PIN-koodi tai käytä sormenjälkitunnistusta.

Mobiilimaksamisen tulevaisuudessa

Mobiilimaksamisen suosio kasvaa jatkuvasti, ja tulevaisuudessa yhä useampi todennäköisesti maksaa ostoksensa mobiilimaksusovelluksella. Mobiilimaksusovellukset kehittyvät jatkuvasti, ja tulevaisuudessa ne tulevat tarjoamaan yhä enemmän ominaisuuksia ja palveluita.

Yksi kommentti artikkeliin ”Mobiilimaksusovellukset valtaavat Suomen”

Vastaa