Kuinka valita sopiva älypuhelin?

Älypuhelin on monelle ihmiselle tärkeä työkalu ja osa arkea. Se toimii puhelimena, kamerana, tietokoneena ja viihdekeskuksena. Markkinoilla on valtava valikoima erilaisia älypuhelimia, joten sopivan puhelimen löytäminen voi olla haastavaa. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä, joiden avulla voit valita itsellesi sopivan älypuhelimen.

Mitä ominaisuuksia tarvitset?

Ennen puhelimen ostoa on tärkeää miettiä, mihin aiot puhelinta käyttää. Jos tarvitset puhelinta pääasiassa puheluihin ja tekstiviesteihin, et välttämättä tarvitse huippuluokan puhelinta. Jos taas aiot käyttää puhelinta pelaamiseen, valokuvaukseen tai videoiden katseluun, tarvitset tehokkaamman puhelimen.

Tässä on joitakin ominaisuuksia, joita kannattaa harkita:

 • Näytön koko ja tarkkuus: Suuri näyttö on mukava esimerkiksi videoiden katseluun ja pelien pelaamiseen. Tarkka näyttö tekee tekstistä ja kuvista selkeitä.
 • Suoritin ja RAM-muisti: Tehokas suoritin ja riittävä RAM-muisti takaavat, että puhelin toimii sujuvasti myös vaativissa tehtävissä.
 • Tallennustila: Tallennustilaa tarvitaan sovelluksille, valokuville ja videoille. Jos tallennustila ei riitä, voit lisätä sitä microSD-kortilla.
 • Kamera: Jos aiot ottaa paljon valokuvia ja videoita, kannattaa hankkia puhelin, jossa on hyvä kamera.
 • Akku: Puhelimen akun tulisi kestää koko päivän ilman latausta.
 • Käyttöjärjestelmä: Älypuhelimissa on kaksi pääasiallista käyttöjärjestelmää: Android ja iOS. Android on avoimen lähdekoodin järjestelmä, joka tarjoaa enemmän vaihtoehtoja ja mukautusmahdollisuuksia. iOS on suljetun lähdekoodin järjestelmä, joka on yleensä helppokäyttöisempi ja vakaampi.

Käytetty puhelin voi olla hyvä vaihtoehto

Jos budjettisi on rajallinen, käytetyt puhelimet voisi olla hyvä vaihtoehto sinulle. Käytettyjä puhelimia on saatavilla monissa eri hintaluokissa, ja voit löytää hyvän puhelimen jopa puoleen halvemmalla kuin uuden puhelimen.

Käytettyä puhelinta ostaessa on kuitenkin tärkeää olla tarkkana. Varmista, että puhelin on hyvässä kunnossa ja että siinä ei ole vikoja. Voit ostaa käytetyn puhelimen esimerkiksi verkkokaupasta tai kivijalkaliikkeestä.

Vinkkejä älypuhelimen ostamiseen

 • Vertaile hintoja: Vertaa eri verkkokauppojen ja liikkeiden hintoja ennen puhelimen ostamista.
 • Lue arvosteluja: Lue muiden käyttäjien arvosteluja ennen puhelimen ostamista.
 • Kokeile puhelinta liikkeessä: Kokeile puhelinta liikkeessä ennen sen ostamista, jotta voit varmistaa, että se sopii sinulle.
 • Älä osta liian halpaa puhelinta: Liian halpa puhelin voi olla huonolaatuinen ja siinä voi olla vikoja.
 • Harkitse käytettyä puhelinta: Käytetty puhelin voi olla hyvä vaihtoehto, jos budjettisi on rajallinen.

Yhteenveto

Älypuhelimen valinnassa on tärkeää miettiä omia tarpeitaan ja budjettia. Käytetty puhelin voi olla hyvä vaihtoehto, jos budjettisi on rajallinen. Muista vertailla hintoja ja lukea arvosteluja ennen puhelimen ostamista.

Vastaa