Mobiilivarmenne: Turvallinen ja helppokäyttöinen tapa tunnistautua verkossa

Mobiilivarmenne on sähköinen henkilöllisyystodistus, joka liitetään matkapuhelimen SIM-korttiin. Se tarjoaa turvallisen ja helppokäyttöisen tavan tunnistautua verkossa erilaisten palveluiden, kuten verkkopankkien, verkkokauppojen ja julkisen sektorin palveluiden, käyttöönottoon ja käyttöön.

Mobiilivarmenteen käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Se tapahtuu oman matkapuhelinoperaattorin verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksessa pankkitunnusten avulla. Käyttöönoton jälkeen voit käyttää Mobiilivarmennetta kaikkialla, missä sitä tuetaan.

Miksi käyttää Mobiilivarmennetta?

Mobiilivarmenne tarjoaa useita etuja perinteisiin tunnistautumistapoihin, kuten salasanoihin ja PIN-koodeihin, verrattuna:

Turvallisuus: Mobiilivarmenne on erittäin turvallinen tunnistautumistapa. Se perustuu PKI-infrastruktuuriin, joka on samaa teknologiaa, jota käytetään esimerkiksi verkkopankkien turvallisuuden varmistamiseen.

Helppokäyttöisyys: Mobiilivarmenteen käyttö on helppoa. Sinun tarvitsee vain muistaa oma puhelinnumerosi ja itse valitsemasi tunnusluku.

Mukavuus: Mobiilivarmenne kulkee aina mukanasi puhelimessasi. Voit siis käyttää sitä missä ja milloin tahansa.

Yleisyys: Mobiilivarmennetta tukee jo yli 20 000 suomalaista verkkopalvelua, mukaan lukien kaikki verkkopankit, useimmat verkkokaupat ja monet julkiset palvelut.

Miten Mobiilivarmenne toimii?

Kun käytät Mobiilivarmennetta tunnistautumiseen, puhelimesi SIM-kortti toimii varmenteena henkilöllisyydellesi. Tunnistautumisprosessi tapahtuu seuraavasti:

  1. Valitset palvelussa tunnistautumistavaksi Mobiilivarmenteen.
  2. Syötät puhelinnumerosi.
  3. Saat puhelimeesi tekstiviestin, jossa on PIN-koodi.
  4. Syötät PIN-koodin palveluun.

Kun olet syöttänyt PIN-koodin, olet onnistuneesti tunnistautunut palveluun.

Mobiilivarmenteen käyttö eri palveluissa

Mobiilivarmennetta voi käyttää monenlaisten palveluiden käyttöönottoon ja käyttöön. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä:

Verkkopankit: Voit käyttää Mobiilivarmennetta verkkopankkiin kirjautumiseen ja tilisi hallinnointiin. Verkkokaupat: Voit käyttää Mobiilivarmennetta verkkokaupoissa ostosten tekemiseen ja maksamiseen. Julkiset palvelut: Voit käyttää Mobiilivarmennetta esimerkiksi veroasioiden hoitamiseen, Kelan palveluiden käyttöön ja lääkärin ajanvaraukseen.

Mobiilivarmenteen turvallisuus

Mobiilivarmenne on erittäin turvallinen tunnistautumistapa. Se perustuu PKI-infrastruktuuriin, joka on samaa teknologiaa, jota käytetään esimerkiksi verkkopankkien turvallisuuden varmistamiseen.

Mobiilivarmenteen turvallisuutta lisäävät myös seuraavat ominaisuudet:

  • PIN-koodi, jonka vain sinä tiedät
  • SIM-kortin PIN-koodi, joka suojaa puhelintasi luvattomalta käytöltä
  • Puhelimen lukitus, joka estää muita käyttämästä puhelintasi

Mobiilivarmenne on tulevaisuuden tunnistautumistapa

Mobiilivarmenne on nopeasti yleistynyt ja siitä on tullut yksi suosituimmista tunnistautumistavoista Suomessa. Se on turvallinen, helppokäyttöinen ja kätevä tapa tunnistautua verkossa.

Mobiilivarmenteen tulevaisuus näyttää valoisalta. Se on todennäköisesti tulevaisuudessa yhä tärkeämpi rooli verkossa tapahtuvassa tunnistautumisessa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Mobiilivarmenne: Turvallinen ja helppokäyttöinen tapa tunnistautua verkossa”

Vastaa