Viestintäsovellukset: Yhteydenpito verkossa

Viestintäsovellukset ovat mullistaneet tapaamme kommunikoida toistemme kanssa. Ne ovat syrjäyttäneet perinteiset tekstiviestit ja puhelut tarjoamalla monipuolisempia ja helppokäyttöisempiä tapoja pitää yhteyttä.

Signal

Signal on avoimen lähdekoodin viestintäsovellus, joka tunnetaan vahvasta tietoturvastaan ja yksityisyydensuojastaan. Kaikki sovelluksen kautta kulkeva viestintä on päästä päähän salattu, mikä tarkoittaa, että vain lähettäjä ja vastaanottaja voivat lukea sen. Signalilla voi myös soittaa ääni- ja videopuheluita sekä lähettää tekstiviestejä. Sovellus on saatavilla Androidille, iOS:lle ja pöytätietokoneille.

Plussat:

 • Vahva tietoturva ja yksityisyydensuoja
 • Päästä päähän salaus kaikessa viestinnässä
 • Ilmainen ja avoimen lähdekoodin
 • Saatavilla useille alustoille

Miinukset:

 • Ei yhtä laaja käyttäjäkunta kuin joillakin muilla sovelluksilla
 • Ei yhtä monia ominaisuuksia kuin joillakin muilla sovelluksilla

WhatsApp

WhatsApp on yksi maailman suosituimmista viestintäsovelluksista, jolla on yli 2 miljardia aktiivista käyttäjää. Sovelluksen avulla voi lähettää tekstiviestejä, ääni- ja videopuheluita, kuvia, videoita ja tiedostoja. WhatsAppissa on myös ryhmäkeskusteluominaisuudet, joiden avulla voi kommunikoida useiden ihmisten kanssa samanaikaisesti. WhatsApp on saatavilla Androidille, iOS:lle ja Windows Phonelle.

Plussat:

 • Laaja käyttäjäkunta
 • Helppokäyttöinen
 • Monipuoliset ominaisuudet
 • Saatavilla useille alustoille

Miinukset:

 • Ei yhtä vahvaa tietoturvaa kuin joillakin muilla sovelluksilla
 • Ei ole avoimen lähdekoodin
 • Facebook omistaa sen

WhatsApp Web

WhatsApp Web on selainpohjainen versio WhatsAppista, jonka avulla voi käyttää sovellusta tietokoneella. Se on kätevä vaihtoehto, jos haluat käyttää WhatsAppia suuremmalla näytöllä tai jos sinulla ei ole älypuhelinta. WhatsApp Webin käyttämiseen tarvitset vain tietokoneen ja internet-yhteyden.

Plussat:

 • Käytä WhatsAppia tietokoneella
 • Ei vaadi älypuhelinta
 • Helppokäyttöinen

Miinukset:

 • Vaatii internet-yhteyden
 • Ei yhtä monia ominaisuuksia kuin mobiilisovelluksessa

Snapchat

Snapchat on viestintäsovellus, joka keskittyy katoavien viestien lähettämiseen. Käyttäjät voivat lähettää toisilleen kuvia ja videoita, jotka katoavat automaattisesti sen jälkeen, kun vastaanottaja on katsonut ne. Snapchatissa on myös muita ominaisuuksia, kuten geosuodattimet ja tarinat, joiden avulla voi jakaa päivityksiä ystävien kanssa. Snapchat on saatavilla Androidille ja iOS:lle.

Plussat:

 • Katoavat viestit
 • Hauskat ominaisuudet, kuten geosuodattimet ja tarinat
 • Suosittu nuorten keskuudessa

Miinukset:

 • Ei yhtä monia viestintäominaisuuksia kuin joillakin muilla sovelluksilla
 • Voi olla hankala käyttää

Facebook Messenger

Facebook suomi on viestintäsovellus, joka on integroitu Facebookin sosiaalisen median alustaan. Sen avulla voi lähettää tekstiviestejä, ääni- ja videopuheluita, kuvia, videoita ja tiedostoja. Facebook Messengerissä on myös ryhmäkeskusteluominaisuudet ja se on integroitu Facebook Marketplaceen. Facebook Messenger on saatavilla Androidille, iOS:lle ja Windows Phonelle.

Vastaa