Sovellusten päivittäminen Androidilla: Opas sujuvaan mobiilielämään

Android-puhelimesi on pullollaan sovelluksia, jotka tekevät elämästäsi helpompaa, viihdyttävämpää ja tehokkaampaa. Mutta oletko koskaan törmännyt tilanteeseen, jossa suosikkisovelluksesi, kuten Facebook, Instagram tai Snapchat, WhatsApp ei toimi kunnolla? Syynä saattaa olla vanhentunut sovellusversio. Tässä artikkelissa kerron kaiken, mitä sinun tulee tietää sovellusten päivittämisestä Android-laitteella, jotta voit välttää turhat ongelmat ja nauttia sovelluksistasi täysillä.

Miksi sovelluksia kannattaa päivittää?

Sovelluskehittäjät julkaisevat säännöllisesti päivityksiä, jotka sisältävät monia hyödyllisiä parannuksia:

 • Uusia ominaisuuksia: Päivitykset voivat tuoda mukanaan uusia toimintoja, jotka parantavat sovelluksen käytettävyyttä ja tarjoavat uusia mahdollisuuksia.
 • Virheenkorjauksia: Päivitykset korjaavat usein aiempien versioiden bugeja ja muita ongelmia, jotka ovat voineet häiritä sovelluksen toimintaa.
 • Suorituskyvyn parannuksia: Päivitykset voivat optimoida sovelluksen toimintaa, mikä tekee siitä nopeamman ja sujuvamman käyttää.
 • Turvallisuuspäivityksiä: Päivitykset sisältävät usein tärkeitä tietoturvakorjauksia, jotka suojaavat laitettasi ja tietojasi haittaohjelmilta ja muilta uhilta.

Sovellusten päivittäminen: Vaihe vaiheelta

Sovellusten päivittäminen Androidilla on helppoa ja nopeaa. Voit tehdä sen joko manuaalisesti tai asettaa sovellukset päivittymään automaattisesti.

Manuaalinen päivitys:

 1. Avaa Google Play Kauppa -sovellus.
 2. Napauta profiilikuvakettasi oikeassa yläkulmassa.
 3. Valitse ”Hallinnoi sovelluksia ja laitetta”.
 4. Napauta ”Päivityksiä saatavilla” -välilehteä.
 5. Valitse päivitettävät sovellukset ja napauta ”Päivitä”.

Automaattinen päivitys:

 1. Avaa Google Play Kauppa -sovellus.
 2. Napauta profiilikuvakettasi oikeassa yläkulmassa.
 3. Valitse ”Asetukset”.
 4. Valitse ”Verkkoasetukset”.
 5. Valitse ”Päivitä sovellukset automaattisesti” ja valitse haluamasi asetus (aina, vain Wi-Fi-yhteyden kautta tai ei koskaan).

Vianetsintä: Kun sovellukset eivät toimi

Joskus sovellukset voivat lakata toimimasta kunnolla, vaikka ne olisivatkin ajan tasalla. Tässä muutamia yleisiä ongelmia ja niiden ratkaisuja:

Facebook, WhatsApp, Instagram tai Snapchat eivät toimi:

 • Käynnistä sovellus uudelleen: Sulje sovellus kokonaan ja avaa se uudelleen.
 • Käynnistä puhelin uudelleen: Sammuta puhelin, odota hetki ja käynnistä se uudelleen.
 • Tarkista verkkoyhteys: Varmista, että olet yhteydessä Internetiin joko Wi-Fi- tai mobiilidatan kautta.
 • Tyhjennä sovelluksen välimuisti: Siirry puhelimen asetuksiin, valitse ”Sovellukset”, etsi ongelmallinen sovellus ja napauta ”Tyhjennä välimuisti”.
 • Poista ja asenna sovellus uudelleen: Jos mikään muu ei auta, poista sovellus ja asenna se uudelleen Play Kaupasta.

Muita vianetsintävinkkejä:

 • Varmista, että Android-versiosi on ajan tasalla: Vanhentunut käyttöjärjestelmä voi aiheuttaa yhteensopivuusongelmia sovellusten kanssa.
 • Tarkista sovelluksen käyttöoikeudet: Varmista, että sovelluksella on tarvittavat käyttöoikeudet, kuten kameran tai mikrofonin käyttöoikeus.
 • Ota yhteyttä sovelluskehittäjään: Jos ongelma jatkuu, voit ottaa yhteyttä sovelluskehittäjään ja pyytää apua.

Sovellusten päivittäminen Androidilla on tärkeää, jotta voit nauttia parhaasta mahdollisesta mobiilikokemuksesta. Säännölliset päivitykset tuovat mukanaan uusia ominaisuuksia, virheenkorjauksia, suorituskyvyn parannuksia ja tietoturvakorjauksia. Jos kohtaat ongelmia sovellusten kanssa, voit usein ratkaista ne yksinkertaisilla vianetsintätoimilla. Muista myös pitää Android-versiosi ajan tasalla, jotta sovellukset toimivat moitteettomasti.

2 kommenttia artikkeliin ”Sovellusten päivittäminen Androidilla: Opas sujuvaan mobiilielämään”

Vastaa