DNA helpottaa verkkohuijausten torjuntaa – uusi yritysliittymä DNA Varma auttaa estämään haitalliset sivustot

Huijausyritykset kohdistuvat nykypäivänä kaikkiin digitaalisten laitteiden käyttäjiin. Uhkien monipuolistuessa valveutuneempienkin käyttäjien tarkkaavaisuutta koetellaan. DNA:n uusi yritysliittymä DNA Varma on varustettu DNA Selausturvalla, joka auttaa estämään haitalliset sivustot.

”Kyberhyökkäysten määrä on jatkuvassa kasvussa. Kuulemme koko ajan uusista organisaatioiden henkilöstöön kohdistuneista hyökkäyksistä, joilla tavoitellaan pääsyä organisaatioiden sisäverkkoihin. Traficomin Tietoturvan vuosi 2023 -raportissa arvioidaan uhkatason olevan jatkossakin koholla, joten jokaisen on pysyttävä valppaana”, DNA:n yritysliiketoiminnan viestintäratkaisuista vastaava johtaja Mari Eklund kertoo.

Verkkorikolliset lähestyvät yksittäisiä työntekijöitä tietäen, että he ovat usein tietoturvaketjun heikoin lenkki. Yksi yleisimmistä keinoista on tietojenkalastelu: työntekijälle lähetetään huijaussähköposti tai -viesti, joka näyttää tulevan luotettavalta taholta, kuten esihenkilöltä, IT-osastolta tai yhteistyökumppanilta. Viestissä olevan linkin klikkaaminen saattaa johtaa haittaohjelman asentumiseen, jolloin rikolliset saavat pääsyn organisaation järjestelmiin ja tietoihin.

”World Economic Forumin The Global Risks -raportin mukaan 95 % onnistuneista kyberhyökkäyksistä on saanut alkunsa ihmisen virheestä”, Eklund kertoo.

Myös Telenorin Nordic Security Surveyn mukaan suurimpia hidasteita kyberkyvykkyyksien parantamisen tiellä ovat henkilökunnan tietoturva-aiheisen tietoisuuden (25 %) sekä osaamisen puute (27 %). Kiire ja huomion herpaantuminen voivat johtaa inhimillisiin virheisiin, joista kyberrikolliset hyötyvät.

Tietoturvasta huolehtiminen on osa yrityksen vastuullisuutta

 

Data on organisaation arvokas resurssi, jonka suojaamisen pitäisi olla prioriteettilistan kärjessä. Tänä päivänä kaikilla organisaatiolla on jotain suojeltavaa tietoa digitaalisessa muodossa – vähintäänkin henkilötietoja. Jokainen yritys on potentiaalinen kohde, sillä verkkorikolliset pyrkivät varsinaisiin kohteisiinsa usein toimitus- tai alihankintaketjun heikommin suojattujen yritysten kautta. Kaikkien yritysten on siksi pidettävä tietoturvatoimensa ajan tasalla ja oltava valmiita pysymään muuttuvan tietoturvakentän kehityksen mukana.

”Tietoturvasta huolehtiminen on vastuullisuusteko. Uhkakentän muuttuessa tarvitaan entistä parempia ratkaisuja. DNA:n uusi tietoturvaan keskittynyt yritysliittymä on yksi tavoistamme vastata asiakkaiden tarpeisiin ja heitä huolestuttaviin ongelmiin”, Eklund kuvailee. 

Lisäkerros yrityksen tietoturvaan: DNA Varma estää pääsyn havaitsemilleen haitallisille sivuille

DNA Varma -yritysliittymä on yksi DNA:n toimenpiteistä tietoturvallisempien yhteyksien puolesta. DNA Varmaan on sisäänrakennettu DNA Selausturva, joka auttaa haitallisten sivujen tunnistamisessa. Tavallisesti tietoturvapalvelut ovat liittymiin ja muihin suojattaviin yhteyksiin ostettavia lisäpalveluita. DNA Varma on tässä suhteessa poikkeus, sillä turva tulee automaattisesti liittymän mukana.

Selausturvalla varustetun DNA Varman ansiosta työntekijöiden netinkäyttö on turvallisempaa, sillä DNA tarkkailee verkon uhkia yksittäisten käyttäjien puolesta. Selausturva suojaa netinkäytön DNA:n mobiiliverkossa ja estää havaitsemiaan haitallisia verkkosivuja, tietojenkalasteluyrityksiä sekä haittaohjelmia.

DNA Selausturva toimii vain DNA:n matkapuhelinverkon liittymällä. Se toimii myös ulkomailla verkkovierailun aikana. Palvelu torjuu uhat silloinkin, kun kännykän verkkoyhteyttä jaetaan toiselle laitteelle. DNA Selausturvan hyödyntäminen edellyttää mobiilidatan käyttöä WiFin sijaan.

DNA Varma on 5G-liittymä, joka on saatavilla useammassa eri nopeusluokassa. 5G-liittymän etuihin kuuluu nopeuden lisäksi muun muassa luotettavuus ja energiatehokkuus. DNA:n 5G-verkko tavoittaa jo 96 prosenttia suomalaisista heidän asuinpaikkansa perusteella.

Vastaa