Projektorit voivat suojata silmiäsi haitalliselta sinivalolta

Lempisarjasi katsominen uudesta taulu-tv:stä, valot sammutettuina ja mukavasti sohvalla, kuulostaa varmasti ihanalta. Muutaman tunnin kuluttua silmäsi saattavat kuitenkin alkaa tuntua väsyneiltä, rasittuneilta ja kuivilta. Sinun voi olla myös vaikea nukkua myöhemmin samana yönä. Mistä nämä valitettavat oireet johtuvat?

Nykypäivän digitaaliaikana useimmat ihmiset ovat usein liimautuneina erilaisiin LED-näyttöihin: älypuhelimiin, tabletteihin, tietokoneisiin ja televisioihin. Mainittuja näyttöjä pitkään katsellessa altistumme haitalliselle sinivalolle, joka nopeuttaa silmien väsymistä. Tutkimukset viittaavat siihen, että jatkuva altistuminen siniselle valolle voi johtaa verkkokalvon solujen vaurioitumiseen. Tämä voi aiheuttaa näköongelmia, kuten ikään liittyvää silmänpohjan rappeutumista.

Science Daily -lehden julkaisu paljasti, että iPadien, kannettavien tietokoneiden, älypuhelinten tai muiden laitteiden liiallinen käyttö voi aiheuttaa vakavia silmävaurioita myös lapsille. Tutkimuksissa havaittiin, että lapsilla, jotka katselivat usein LED-näyttöjä, oli 30 prosenttia suurempi riski sairastua likinäköisyyteen (myopiaan). Useimmat ihmiset ovat tietoisia LED-näyttöjen aiheuttamista erilaisista vaaroista, ja käyttäjät ympäri maailmaa alkoivat ymmärtää, että projektorien käyttäminen television korvaajana teki ihmeitä silmien suojelemiseksi.

Miten projektorit ovat silmäystävällisempiä?

LED-valonlähteet tulevat suoraan silmiin. Kun keskitymme LED-näyttöön pidemmän aikaa, erityisesti pimeässä huoneessa, pupillit eivät supistu täysin. Tämä tarkoittaa, että silmät päästävät sisäänsä enemmän valoa kuin niiden pitäisi kompensoidakseen ympäröivää pimeyttä. Toisaalta projektorin tuottama valo heijastetaan ensin valkokankaalle tai valkoiselle seinälle, jonka jälkeen se pääsee ihmissilmään hajaheijastuksen kautta.

Yksinkertaisesti sanottuna LED-näytön häikäiseminen on samanlaista kuin suoraan aurinkoon katsominen. Projisoidun valkokankaan katseleminen on kuitenkin kuin katselisi jokapäiväisiä esineitä luonnossa tai kuuta, koska se heijastaa auringon valoa. Tämän vuoksi voit katsoa teatterissa kahden tunnin elokuvan ilman, että silmät väsyvät.

XGIMI takaa, että jokaisen projektorin laitteisto on mukautettu sinivaloon. Tämän ansiosta laite vähentää siniselle valolle altistumista luonnollisesti. 

XGIMI HORIZON Pro -projektorilla on TUV Rheinland Low Blue Light -sertifikaatti silmien suojaamiseksi, mikä on uskottava silmien suojauksen todentaminen, jota käyttävät huippuyritykset, kuten Samsung ja Dell. Tämä osoittaa XGIMIn päättäväisyyttä tarjota turvallinen ja laadukas katselukokemus, jonka käyttäjät ansaitsevat.

Älykäs silmiensuojausteknologia suojaa lastasi

Laserprojektorit ovat ilmiömäisiä vaihtoehtoja todella turvalliseen audiovisuaaliseen kokemukseen. Ultra Short Throw (UST) -tekniikka projisoi valtavia kuvia lyhyiltä etäisyyksiltä säilyttäen lyhyen tarkennuksen ja suuren kirkkauden. AURA 4K -laserprojektorin integroitu automaattinen valonhimmennys, joka toimii kehittyneillä IR-antureilla, havaitsee, kun lapsi tai lemmikki lähestyy valonlähdettä, ja himmentää välittömästi laserin ja näytön, mikä suojaa tehokkaasti heidän silmiään haitalliselta säteilyltä.

AURA poistaa myös haitallisen sinivalon ja hyödyntää hajuheijastuksen kuvantamista, jotta sinun ja perheesi ei tarvitse koskaan huolehtia suoran valoaltistuksen aiheuttamasta silmien rasituksesta, vaikka katsoisitkin pitkää elokuvaa.

Terveys on XGIMIn prioriteetti

XGIMI suunnittelee tuotteensa asiakkaan turvallisuutta silmällä pitäen. Immersiivisen katselukokemuksen ei pitäisi koskaan asettaa ketään vaaraan, vaan sen pitäisi olla hauskaa koko ajan. Teknologia tuo ihmiset yhteen, eikä se voi olla haitaksi elämällemme – siksi XGIMI työskentelee ahkerasti varmistaakseen, että sen projektorit ovat turvallisia käyttää.

Vastaa