Jimm’s PC-Storen vinkit elektronisten laitteiden ukkos- ja myrskyvahinkojen välttämiseksi

Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri Jimm’s PC-Store tarjoaa vinkkejä elektronisten laitteiden ukkos- ja myrskyvahinkojen välttämiseksi.

Ukkosvahingot ovat jokakesäinen riesa. Ukkosen aiheuttamat vahingot elektronisiin laitteisiin liittyvät yleensä ylijännitteeseen. Salama voi iskeä esimerkiksi sähkölinjoihin, joita pitkin virtapiikki voi edetä pitkällekin. Salama iskee todennäköisemmin lähelle ilmajohtoa kuin maakaapeliverkkoon, joten vahingot ovat yleisempiä maaseudulla kuin kaupungeissa ja taajama-alueilla.

”Kesä on ihanaa aikaa, mutta joskus sitä sattuu ja tapahtuu”, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Veli ”Wellu” NIetula. ”Pelata voi vaikka laiturin nokassa, kunhan on riittävän varovainen, ettei läppäri löydä tietään järven pohjaan. Mökkilaneilla kannattaa pitää energiajuomat ja roiskeläpät kaukana pelikoneista ja käydä vaikkapa happihyppelyllä samalla, kun nauttii virvokkeita.”

Myös usein pahaa jälkeä aiheuttavat syysmyrskyt ovat enää vain viikkojen päässä. Ne voivat aiheuttaa sähkökatkosten lisäksi myös muita ongelmia. Esimerkiksi myrskyn sähkölinjoille kaatama puu voi myös aiheuttaa niin sanotun nollavian, joka rikkoo herkästi sähkölaitteita.

Vahinkoja sähkölaitteille voi välttää muutamilla tehokkailla keinoilla. Perinteinen keino suojata laitetta on irrottaa töpseli seinästä, kun uhkaava säätila lähestyy. Tämä on edelleen paras tapa riippumatta asuinpaikasta. Lisäksi talon sähkötauluun voi asentaa ylijännitesuojan.

Omakotiasujan kannattaa selvittää, onko talossa ukkosenjohdatin ja ellei ole, sellaisen hankkimista kannattaa harkita. Myös korkeat puut rakennuksen lähettyvillä saattavat johtaa salaman itseensä. Liian lähellä olevasta puusta salama voi kuitenkin kulkeutua puun kautta rakennukseen.

Helpompia ja siirrettäviä suojaus- ja sähkönsyöttöratkaisuja ovat jatkojohtomalliset ylijännitesuojat, UPS-laitteet ja latausasemat. Ne voivat kaikki olla hyödyllisiä sähköpiikeiltä suojautumiseen ja sähkönsyöttöön, jos sähköt menevät kokonaan poikki.

Jos vahinko kuitenkin sattuu, Jimm’s tarjoaa tuotteilleen Modernan laadukkaan tuoteturvan. Se kattaa tapaturmat, kuten tuotteen vahinkorikkoutumiset, nestevauriot ja salamaniskun seuraukset. Tuoteturva kattaa myös toimintahäiriöt ja murtovarkaudet. Lisäksi se on voimassa missä päin maailmaa tahansa, joten tuoteturvan avulla uskaltaa myös reissata huoletta.

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2020 liikevaihto oli 57,3 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa oli 54 henkilöä. Toimipaikka sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa www.jimms.fi.

Vastaa